Αμούστακη συμμορία ξυλοφόρτωσε μαθητή

Ανήλικοι Αλβανοί και Ρομά τού έστησαν καρτέρι έξω από το 6ο Γυμνάσιο Καλλιθέας ενώ επέστρεφε με δύο συμμαθητές του στο σπίτι του

Σε τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα έχουν εξελιχθεί τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, που έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε κάθε γειτονιά και πόλη της Αττικής. Ανήλικοι Ελληνες και αλλοδαποί που συγκροτούν συμμορίες επιτίθενται σε συνομηλίκους τους, χωρίς αφορμή τις περισσότερες φορές, με μοναδικό κίνητρο την υπεροχή και την επικράτηση στην περιοχή τους και στα στέκια.

Ακόμα ένα τέτοιο βίαιο περιστατικό μεταξύ ανηλίκων καταγράφηκε πριν από λίγες μέρες έξω από το 6ο Γυμνάσιο Καλλιθέας στην οδό Ματζαγριωτάκη. Δράστης της επίθεσης ήταν μια… μεικτή συμμορία, αποτελούμενη από πέντε με έξι ανήλικους Αλβανούς και Ρομά, ηλικίας 14 και 15 ετών, και θύμα έναν 14χρονο μαθητή. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος, οι δράστες τού επιτέθηκαν κυριολεκτικά για ασήμαντη αφορμή, η οποία, όπως εικάζει, ήταν ότι φοιτά πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σχολείο και έτσι θέλησαν να επιβάλουν την… υπεροχή τους οι παλαιότεροι.

Οι τρεις ανήλικοι Ρομά εντόπισαν το θύμα τους στο προαύλιο του σχολείου κατά το μάθημα της Γυμναστικής. Αρχικά, του πετούσαν μπάλες και τον έφτυναν. Ετσι, ο 14χρονος στο διάλειμμα αναγκάστηκε να μεταβεί στο σπίτι του για να αλλάξει ρούχα και στη συνέχεια επέστρεψε στο σχολείο του. Ομως η παρενόχληση δεν είχε τελειώσει. Το μεσημέρι κατά τη λήξη του ωραρίου οι δύο παραβατικοί ανήλικοι 14 και 15 χρόνων μαζί με έναν 16χρονο συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, έστησαν καρτέρι στον μαθητή έξω από το 6ο Γυμνάσιο ενώ επέστρεφε με δύο συμμαθητές του στο σπίτι του.

Τα μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν στον 14χρονο μαθητή, τον οποίο χτύπησαν με μανία, με γροθιές και κλοτσιές, χτυπήματα που από τύχη δεν του προκάλεσαν βαρύτατο τραυματισμό. Από τα χέρια τους ο μαθητής σώθηκε χάρη στην παρέμβαση περαστικών που σταμάτησαν τους δράστες, οι οποίοι έσπευσαν να εξαφανιστούν από το σημείο για να αποφύγουν τη σύλληψη. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων με τραύματα, μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και στον άνω κορμό.

Για την επίθεση ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία και έπειτα από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας 14χρονος Ρομά, αλλά και οι γονείς του, για παραμέληση της εποπτείας του. Επίσης αναζητούνται και οι υπόλοιποι δράστες, που έχουν ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί η Ασφάλεια Καλλιθέας. Τα μέλη της άγουρης συμμορίας δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις Αρχές. Και παλαιότερα είχαν εμπλακεί σε επιθέσεις σε βάρος παιδιών μικρότερης ηλικίας για να δείξουν ότι κάνουν κουμάντο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα