Με ρυθμούς χελώνας οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού στους πληγέντες

Με μεγάλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση προχωρά στην καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού σε εργαζομένους επιχειρήσεων οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των προηγούμενων μηνών. Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 10 Νοεμβρίου καταβλήθηκε ποσό ύψους 1.540.608 € αποζημίωσης ειδικού σκοπού για συνολικά 4.528 πληρωμές.

• Στους δικαιούχους εργαζομένους επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές καταβλήθηκε αποζημίωση ειδικού σκοπού που αντιστοιχεί για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023.

• Στους δικαιούχους εργαζομένους επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες καταβλήθηκε αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Σεπτέμβριο 2023.

Επιπλέον, αύριο το υπουργείο Εργασίας προγραμματίζει την πληρωμή των δικαιούχων αποζημίωσης ειδικού σκοπού εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες για τον μήνα Οκτώβριο, ύψους 957.216 €, για συνολικά 2.153 πληρωμές δικαιούχων. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού παραμένει «παγωμένη» στα 534 ευρώ, όσο δηλαδή είχε θεσπιστεί το 2020 με αφορμή την πανδημία, ως ποσοστό επί του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σήμερα στα 780 ευρώ και ο πληθωρισμός εξοντώνει τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση «ξέχασε» να προχωρήσει στην αντίστοιχη αύξηση της αποζημίωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα