Οργή στον Βόλο για το bullying σε 7χρονο μαθητή δημοτικού

Οι γονείς του μαθητή καταγγέλλουν συγκάλυψη και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ διατάχθηκε και ΕΔΕ από τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Προβληματισμό και οργή έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βόλου η υπόθεση αδιανόητου bullying σε βάρος ενός 7χρονου παιδιού, σε δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας. Οι γονείς του μαθητή καταγγέλλουν συγκάλυψη και υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Ασφάλεια Βόλου. Την ίδια ώρα, για την υπόθεση διατάχθηκε και Ενορκη Διοικητική Εξέταση από τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργο Πολύζο.

Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο σχολείο, παρουσία του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της διεύθυνσης του σχολείου, του σχολικού ψυχολόγου και κοινωνιολόγου και, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος, δόθηκαν κατευθύνσεις για τον χειρισμό του θέματος.

Ωστόσο, οι γονείς του μαθητή παρουσιάζουν μία τελείως διαφορετική εκδοχή, αφού υποστηρίζουν πως πήγαν στο δημοτικό της Νέας Ιωνίας με σκοπό να συναντήσουν τη διευθύντρια, η οποία φέρεται ότι τους αντιμετώπισε με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο. Παράλληλα, σοκ προκαλεί και η απάντηση που φέρεται ότι έδωσε στο παιδί, όταν της έδειξε όσα του είχε κάνει ο συμμαθητής του.

«Αφού μιλήσαμε με τη διευθύντρια, μας έβγαλαν έξω και κράτησαν μέσα το παιδί μας, με σκοπό να τους υποδείξει τον μαθητή που έκανε αυτό το αποτρόπαιο πράγμα πάνω του. Σε εμάς η διευθύντρια είπε ότι για το καλό του παιδιού μας είναι προτιμότερο να λήξει αυτή η ιστορία και να μη δώσουμε συνέχεια στο συμβάν. Μπορείτε να καταλάβετε πώς αισθανθήκαμε και πώς αισθάνθηκε και ο γιος μας, ο οποίος υπέδειξε τον άλλο μαθητή, αλλά μας είπε ότι φοβάται γιατί δεν θα του κάνουν τίποτα απολύτως» τόνισε χθες ο πατέρας του 7χρονου σε δηλώσεις του και συμπλήρωσε:

«Η διευθύντρια μας είπε ακόμη ότι, αν διώξουν τον μαθητή που έκανε bullying στο παιδί μας, μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος που να κάνει τα ίδια πράγματα στον γιο μας. “Τι θα κάνουμε τότε, θα τον διώξουμε κι αυτόν;” ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της διευθύντριας. Οπως καταλαβαίνετε, ήρθαμε σε αδιέξοδο».

«Κουκούλωμα»

Μάλιστα, ο πατέρας του 7χρονου θύματος κάνει λόγο για «κουκούλωμα», εστιάζοντας στη συμπεριφορά και στον τρόπο αντιμετώπισης που επιλέγει η διοίκηση του δημοτικού για να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει ανακύψει στις αίθουσες του δημοτικού. «Ο γιος μου μού είπε “εγώ τον έδειξα αλλά δεν θα του κάνουν τίποτα γιατί και τις προηγούμενες φορές που έλεγα ότι με κλοτσάει μέναμε στο “μην το ξανακάνεις αυτό”» επισήμανε, ενώ εξήγησε πως, όταν το παιδί έδειξε στη διευθύντρια την τρίλιζα που είχε ζωγραφίσει στα οπίσθιά του ο άλλος μαθητής, του έδωσε την εξής απάντηση: «Βλέπω μια ζωγραφιά».

«Κατάλαβα ότι θέλουν να το κουκουλώσουν γιατί ρώταγε εμένα ποιος ήταν ο επιτηρητής την ώρα του συμβάντος» συμπλήρωσε ο πατέρας του 7χρονου, σύμφωνα με τον οποίο η διευθύντρια αρνείται να του πει και το όνομα των γονέων του δράστη και την ηλικία και την τάξη του. Επέμεινε, δε, ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί του είχε πέσει θύμα bullying από τον ίδιο μαθητή, αφού πριν από λίγες ημέρες είχε πάει στο σπίτι λερωμένος από κόλλα στα οπίσθια και στο πόδι, αφού ο μεγαλύτερος μαθητής του είχε βάλει αυτοκόλλητα, ενώ τις προηγούμενες φορές τον έσπρωχνε και τον κλοτσούσε.


«Θα το πάω μέχρι τέλους» λέει η μητέρα του θύματος

Φανερά καταρρακωμένη είναι και η μητέρα του 7χρονου μαθητή, που κάνει σαφές πως θα φτάσει την υπόθεση μέχρι το τέλος προκειμένου να είναι ασφαλής ο γιος της. «Θα το πάω μέχρι τέλους. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς ένιωσα. Είμαι ακόμη ταραγμένη. Το παιδί μου το πλησίασε το μεγαλύτερο την ώρα του διαλείμματος από πίσω, το έπιασε από το χέρι και το ακινητοποίησε, του κατέβασε το παντελόνι από την πλαϊνή πλευρά και του είπε να μην κουνηθεί. Οταν τον ρώτησα γιατί δεν αντέδρασε, μου είπε “γιατί εσύ μου είπες, μαμά, να μη χτυπάω άλλα παιδιά”. Τι να του πω;» διερωτήθηκε η μητέρα, ενώ τόνισε πως το παιδί της πήγε κανονικά χθες στο σχολείο.

«Δεν θέλω να φύγει. Το παιδί μου είναι το θύμα. Δεν πρέπει να χάσει τα μαθήματά του. Δεν έχω άλλη επιλογή. Είμαι καταδικασμένη ως μάνα να γίνω εγώ φύλακας του παιδιού μου. Θα είμαι έξω από το προαύλιο και θα παρακολουθώ για την ασφάλειά του» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα