Σφοδρή επίθεση Πισπιρίγκου κατά των γιατρών του Ρίου!

Στο στόχαστρό της βρέθηκε ο επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης. «Δεν έχω καμιά σχέση με κεταμίνη, είπαν ψέματα» επέμεινε η κατηγορουμένη

Πιστή στη γραμμή άρνησης της κατηγορίας που τη θέλει να έχει δολοφονήσει την κόρη της Τζωρτζίνα με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έμεινε και χθες, συνεχίζοντας την απολογία της, η Ρούλα Πισπιρίγκου. Μετά τη μακρά διακοπή της δίκης της λόγω της αποχής των δικηγόρων, η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα ανέβηκε και πάλι στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να ολοκληρώσει την απολογία της για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Και χθες, όμως, η 35χρονη εξαπέλυσε «μύδρους» κατά των γιατρών, και ειδικά κατά του επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη. Εμμέσως πλην σαφώς, η κατηγορούμενη μητέρα άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι οι γιατροί ευθύνονται για τον θάνατο της κόρης της, αλλά και για την πρώτη ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

«Δεν έχω καμία σχέση με κεταμίνη. Ηρθαν εδώ και σας είπαν ψέματα και μετά έβγαιναν έξω και το έπαιζαν ήρωες στα κανάλια. Είναι πολύ δύσκολο να πεις την αλήθεια, να πεις ότι κάτι πήγε στραβά» υποστήριξε χαρακτηριστικά η 35χρονη, με τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη να παρακολουθεί και χθες την απολογία της.

Τελευταίες στιγμές

Ξεσπώντας συχνά σε λυγμούς η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα ανεξήγητα -κατά την κατηγορία- επεισόδια που εμφάνιζε η Τζωρτζίνα και περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας. «Οταν ξημέρωσε εκείνη η ημέρα, το παιδί δεν είχε καμία επαφή. Το μεσημέρι άρχισα πάλι να βλέπω στο οξύμετρο ότι ανέβαζε σφίξεις. Το παιδί δεν μπορούσε να κλάψει ή να σηκώσει τα χέρια της» είπε η 35χρονη για να προσθέσει: «Οταν το είδα αυτό βγήκα αμέσως στον διάδρομο για να φωνάξω τους γιατρούς. Εγώ σε όλα τα επεισόδια δεν φώναζα. Μπορούσα να μιλήσω με ήπιο τρόπο. Ταραγμένη μεν, να πω “κάτι συμβαίνει, ελάτε”, αλλά τσιρίδες δεν είχα ποτέ. Οταν πήγα στη στάση των νοσηλευτών τούς είπα “ελάτε, κάνει επεισόδιο”. (…) Θυμάμαι πως κάποια στιγμή βγήκε ο κ. Τζιούβας από το δωμάτιο και μου είπε: “Η Τζωρτζίνα δεν θα τα καταφέρει”. (…) Βγήκα έξω και λίγο αργότερα μια νοσοκόμα την ενημέρωσα πως το παιδί διασωληνώθηκε. Γινόταν πανικός, ανοιγόκλειναν πόρτες, χαμός. Ο κ. Τζιούβας ζήτησε να με πάνε σε ένα γραφείο. Μου είπε πως η Τζωρτζίνα δεν τα κατάφερε. Ρώτησα “πώς; Γιατί; Είχε βηματοδότη!”. Μου είπε πως δεν ξέρει και πως θα με ενημερώσουν».

Μεγάλο μέρος, όμως, της χθεσινής απολογίας της η κατηγορούμενη μητέρα το αφιέρωσε σε όσα έγιναν μετά τον θάνατο της κόρης της και στη δημοσιότητα που πήρε η όλη υπόθεση, καθώς και για τη συνέντευξη που η ίδια και ο Μάνος Δασκαλάκης είχαν παραχωρήσει στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη. Μίλησε μάλιστα για απειλητικά μηνύματα που, όπως υποστήριξε, έλαβε ακόμη και από «επωνύμους».

Είπε χαρακτηριστικά: «Η ηθοποιός Γιολάντα Μπαλαούρα, που παίζει στο “Ναυάγιο”, μου έγραψε “άντε κρεμάσου, σίχαμα, σου αξίζει θανατική ποινή”. Και άγνωστοι μας έστελναν. Είχαν στείλει και στον κ. Δασκαλάκη. Πέταγαν στο σπίτι πράγματα για να σπάσουν τα τζάμια. Για να πάμε στους δικηγόρους φορούσαμε κουκούλες. Στον Μάνο δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα στη δουλειά του».


«Η συνέντευξη έγινε για να τη δει η Αστυνομία»

Στην απολογία της, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη συνέντευξη που εκείνη και ο πατέρας του παιδιού είχαν παραχωρήσει στον δημοσιογράφο Γιώργο Σόμπολο: «Κάποια στιγμή σήκωσα το τηλέφωνο και ήταν από την εκπομπή της κυρίας Κουτσελίνη. Με ρώτησε αν θέλω να τοποθετηθώ. Το ανέλαβε ο Μάνος και είπε “ναι” και με κάλεσαν και εμένα. Εμπιστευτήκαμε τον κ. Σόμπολο λόγω του ονόματος που είχε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ένας έγκυρος αστυνομικός συντάκτης. Οι δικηγόροι μάς είχαν πει να μη δώσουμε τη συνέντευξη. Εγινε η συνέντευξη και είπαμε ό,τι ήταν να πούμε. Αυτή η συνέντευξη, όμως, έγινε για να τη δει η Αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά η 35χρονη, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο τάμπλετ το οποίο έβαλε στο φέρετρο του παιδιού της. «Σε κάθε παιδί έβαζα μαζί του και κάτι αγαπημένο του. Είχα ζητήσει από την ανακρίτρια να αφήσουν το παιδί μου να ησυχάσει και να μην ξεθάψουν το τάμπλετ. Δεν με άκουσαν, νόμιζαν ότι τους έλεγα ψέματα» είπε η κατηγορουμένη, η οποία θα συνεχίσει την απολογία της αύριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα