Αθλια βεβήλωση της Μητρόπολης Λάρισας

Αγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα κατά της πίστης, της πατρίδας, της Παναγίας και υπέρ των γκέι στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου

Με ένα ντροπιαστικό θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι χθες οι πιστοί στην πρωινή κυριακάτικη θεία λειτουργία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, όταν είδαν υβριστικά συνθήματα στους δρόμους και στα σκαλοπάτια του ναού!

Οπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, οι άγνωστοι δράστες φέρεται ότι πλησίασαν τον ναό νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής και έγραψαν υβριστικά συνθήματα κατά της πίστης, της πατρίδας, κατά της Παναγίας και του μητροπολίτη Ιερωνύμου προσωπικά, αλλά και υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, με μαύρα και μοβ σπρέι. Αφορμή του πρωτόγνωρου βανδαλισμού θεωρείται ότι χθες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας διαβάστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης δήλωσε: «Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε». Σε ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του για την καταψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, έγραψε χαρακτηριστικά: «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και μεις γελούσαμε στις γειτονιές… Ετσι βρήκε το πρωινό φως τον Αγιο Αχίλλιο Λάρισας. Τι κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας…» Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι ο μητροπολίτης Λαρίσης είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ χθες στις 7 το βράδυ εντός του ίδιου ναού μίλησε ενώπιον πλήθους πιστών σε εκδήλωση με τίτλο «Γιατί λέμε όχι στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών». Σε κάθε περίπτωση, οι βάνδαλοι φανατικοί, που κατά τα άλλα είναι ανοιχτοί στη… συμπερίληψη, ως ακραίοι δογματικοί που είναι δεν δέχονται άλλη άποψη εκτός από τη δική τους, όπως αποδείχθηκε και από την απαράδεκτη βεβήλωση του ναού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα