Ο Ιερώνυμος τέλεσε τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο στα Τέμπη τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο μακαριότατος επισκέφθηκε χθες το πρωί το σημείο του τραγικού συμβάντος και τέλεσε τρισάγιο, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένα έτος από την αποφράδα ημέρα. Παρόντες ήταν ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, αλλά και η κυρία Καρυστιανού, συγγενής θύματος. Επίσης, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας θα τελέσει ετήσιο μνημόσυνο στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου εντός του νέου σιδηροδρομικού σταθμού. Είναι μια σημειολογική κίνηση όσον αφορά την επιλογή του τόπου, επειδή πρόκειται για τον τερματικό σταθμό του τρένου που δεν έφτασε στον προορισμό του.

Παράλληλα, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ο μητροπολίτης Λαρίσης θα τελέσει το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου κι αμέσως μετά θα μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος για τρισάγιο. Να θυμίσουμε ότι 57 πένθιμες κωδωνοκρουσίες, όσα και τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, θα ακουστούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας, σύμφωνα με εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα, η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες σε όλους τους ναούς και να ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδικα στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, η οποία έχει σταλεί προς την Αρχιεπισκοπή και τις Μητροπόλεις, πρόκειται για ένα αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών Μαρίας Καρυστιανού, το οποίο έγινε δεκτό από τον Αρχιεπίσκοπο κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα