Έστησε καρτέρι στον γαμπρό του και τον σκότωσε με καραμπίνα

Ο πεθερός εξήγησε στους αστυνομικούς πως τον πυροβόλησε επειδή πίστευε πως η κόρη του δεν περνούσε καλά μαζί με τον γιατρό

Σκηνές βγαλμένες από ταινία τρόμου εκτυλίχθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Αγία Βαρβάρα, όταν ένας 69χρονος πεθερός άρπαξε την καραμπίνα και σκότωσε εν ψυχρώ τον 57χρονο γαμπρό του! Το άγριο φονικό σημειώθηκε γύρω στις 19.15, όταν ο Τρύφωνας Λαλούντας, πατέρας τριών παιδιών και πασίγνωστος ουρολόγος, που δραστηριοποιείτο επί σειρά ετών στο Περιστέρι, επέστρεψε στο σπίτι του, επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, που βρίσκεται πάνω από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.

Δράστης και θύμα έμεναν στην ίδια πολυκατοικία κι έτσι ο 69χρονος Παναγιώτης Προβιάς τού είχε στήσει καρτέρι στον κήπο του σπιτιού. Οταν ο Τρύφωνας επέστρεψε με τη μικρή κόρη του, τον πυροβόλησε με την καραμπίνα!

Ο κουνιάδος

Αμέσως ο γιος του δράστη και αστυνομικός στο επάγγελμα, που έμενε στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, άκουσε τους πυροβολισμούς και τις φωνές του παιδιού, σπεύδοντας να ενημερώσει την Αμεση Δράση. Αργότερα, ο αστυνομικός και κουνιάδος του θύματος κατέθεσε πως την ίδια ημέρα ο ουρολόγος τού είχε ζητήσει να μείνει για λίγο με τα δύο παιδιά του, προκειμένου να πάει να πάρει την κόρη του από μία δραστηριότητα. Ωστόσο, στο ισόγειο, όπου έμενε ο 69χρονος, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε εκείνον και στον Τρύφωνα, ώσπου εκείνος έφυγε για να πάει να πάρει το παιδί.

Οταν επέστρεφε στο σπίτι, ο πεθερός του τον περίμενε στην αυλή και μπροστά στα μάτια του κοριτσιού τον πυροβόλησε δύο φορές με την καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Αμέσως μετά ο δράστης έφυγε με τα πόδια κρατώντας την καραμπίνα στα χέρια και πήγαινε στο Α.Τ. να παραδοθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, όταν απομακρυνόταν από το σημείο του φονικού άρχισε να φωνάζει «εγώ είμαι παλικάρι και πάω να παραδοθώ». Ωστόσο, στον δρόμο τον πρόλαβαν οι άνδρες της Αμεσης Δράσης και του φόρεσαν χειροπέδες.

Ο ίδιος εξήγησε στους αστυνομικούς πως σκότωσε τον γαμπρό του επειδή πίστευε πως η κόρη του δεν περνούσε καλά μαζί του. Εντούτοις, ο γιος του διέψευσε τα λεγόμενά του, τονίζοντας πως η αδερφή του είχε μία αρμονική σχέση με τον Τρύφωνα Λαλούντα. Η κόρη του δράστη και σύζυγος του θύματος βρισκόταν στη Σπάρτη, τόπο καταγωγής της, και μόλις ενημερώθηκε για την τραγωδία που βρήκε το σπίτι της πήρε τον δρόμο της επιστροφής, σε κατάσταση σοκ.

«Δεν ξέρω τίποτα, ειλικρινά σας μιλάω. Κι εγώ από το ίντερνετ το έμαθα. Δεν με ειδοποίησε κανένας από το Α.Τ., τίποτα. Προσπαθώ να βρω άκρη. Είναι πολύ σκληρό αυτό που έκανε ο πεθερός του στον αδερφό μου. Είναι αδιανόητο και αδυνατώ να το πιστέψω αυτή τη στιγμή» δήλωσε, φανερά συντετριμμένη, η αδερφή του θύματος, συνεχίζοντας: «Η οικογένειά μου προσπαθεί να καταλάβει το κίνητρο του δράστη, διότι ο αδερφός μου ήταν ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, επιστήμονας και, πάνω απ’ όλα, πατέρας. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Είναι βάρβαρο αυτό που έκανε ο δράστης, σκότωσε έναν πατέρα που υπεραγαπούσε τα παιδιά του και, δυστυχώς, δεν πρόλαβε να τα χαρεί και να τα δει να μεγαλώνουν. Με ποιο δικαίωμα στερείς τη ζωή ενός ανθρώπου, διαλύεις μια οικογένεια και μας βυθίζεις όλους στο πένθος χωρίς να υπάρχει ένας σοβαρός λόγος;»


Η γυναίκα του δράστη φώναζε «Ρίξ’ του»

Ο 69χρονος Παναγιώτης Προβιάς οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της συζύγου του, για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Κατά πληροφορίες, σε μια κατάθεση που πήραν οι αστυνομικοί υπάρχει συγκεκριμένη μαρτυρία που λέει πως, την ώρα που είδε τον γαμπρό της και θύμα του εγκλήματος, η γυναίκα φώναζε από το θυροτηλέφωνο στον δράστη σύζυγό της «Ρίξ’ του, ρίξ’ του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα