Αρχαιοκάπηλος πιάστηκε σε ταξί

Τον είχε εντοπίσει ο πολύπειρος ερευνητής Γ. Τσούκαλης

Ούτε κρυμμένος μέσα σε ταξί δεν κατάφερε ένας αρχαιοκάπηλος να γλιτώσει από τον εθνικό διώκτη της αρχαιοκαπηλίας Γιώργο Τσούκαλη. Ο πολύπειρος ερευνητής, ο οποίος έχει αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στο αγώνα για τη διάσωση των πολιτιστικών μας αγαθών από τα παγκόσμια δίκτυα της αρχαιοκαπηλίας, είχε λάβει αξιόπιστες πληροφορίες για τη δράση ενός 38χρονου εδώ και αρκετό καιρό.

Ετσι η ομάδα των συνεργατών του Γιώργου Τσούκαλη τον είχε θέσει υπό διακριτική επιτήρηση και είχαν καταγραφεί οι κινήσεις του. Με την επιστροφή του ερευνητή από χώρα των Βαλκανίων όπου βρισκόταν για άλλη υπόθεση άναψε το πράσινο φως για να τελειώσει η δράση του 38χρονου. «Την κατάλληλη στιγμή ενημέρωσα την Ασφάλεια Ιωαννίνων, με την οποία έχουμε άριστη συνεργασία και άμεσα οι αστυνομικοί της έσπευσαν στην Αθήνα.

Ο αρχαιοκάπηλος συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν ως πελάτης μέσα σε ταξί, έχοντας μαζί του μια επιτύμβια στήλη» ανέφερε ο έμπειρος ερευνητής στη «δημοκρατία» και πρόσθεσε πως ο αρχαιοκάπηλος συνήθιζε να χρησιμοποιεί ταξί για να μεταφέρει αρχαιότητες προκειμένου να μην πέσει με δικό του όχημα σε κάποιον τυχαίο έλεγχο και αποκαλυφθεί η δράση του. Ομως, ούτε με αυτό το τέχνασμα ο 38χρονος δεν κατάφερε να αποφύγει τις χειροπέδες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς αναζητούσε αγοραστές για να πουλήσει την επιτύμβια στήλη.

Πρόκειται για λίθινη επιτύμβια στήλη των ύστερων ελληνιστικών ή πρώιμων αυτοκρατορικών χρόνων, όπου μέσα σε εισέχον πλαίσιο αποδίδεται σκηνή δεξίωσης μεταξύ ανδρικής και γυναικείας μορφής. Το πολύτιμο αυτό αντικείμενο, που έχει ύψος 55 εκατοστά, πλάτος του είναι 35 εκατοστά και το πάχος του 10 εκατοστά, επέστρεψε στην πατρίδα μας χάρη στις ενέργειες του ιδιωτικού ερευνητή, ο οποίος έχει συμπληρώσει 33 χρόνια στη μάχη κατά της αρχαιοκαπηλίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα