Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε super cars

Μέλος της και ο 51χρονος Ν.Γ. που, αφού εγκατέλειψε την υποκριτική, άνοιξε συνεργείο αυτοκινήτων στις Αχαρνές

Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος» έγραφαν δημοσιεύματα της εποχής για τον ηθοποιό Ν.Γ., που ήρθε ξανά στη δημοσιότητα αυτή τη φορά για τον ρόλο του ως μέλους της σπείρας που έκλεβε και παραποιούσε πανάκριβα αυτοκίνητα με λεία σχεδόν 1.000.000 ευρώ.

Ο 51χρονος σήμερα Ν.Γ. μετά την υποκριτική όμως ασχολήθηκε με τα αυτοκίνητα και άνοιξε συνεργείο στις Αχαρνές, έως ότου μπήκε στο στόχαστρο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής για τον… ρόλο του ως βασικού μέλους της μαφίας των τεσσάρων τροχών, της οποίας θύμα έπεσε και ο πρώην ποδοσφαιριστής Στάθης Ταυλαρίδης, του οποίου τη μοτοσικλέτα είχαν κλέψει.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε ύστερα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και στην Κρήτη, κατά την οποία συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο εμπλεκόμενοι. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι δράστες είχαν κλέψει δεκάδες αυτοκίνητα, αποκομίζοντας παράνομο κέρδος που εκτιμάται ότι αγγίζει το 1.000.000 ευρώ.

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, διέθετε το συνεργείο του στη σπείρα για να το χρησιμοποιεί ως διαλυτήριο των κλεμμένων αυτοκινήτων. Ο υπαίθριος χώρος είχε υψηλή περίφραξη από τσίγκους και μεγάλη διπλή πόρτα. Τον χώρο επισκεπτόταν τακτικά ο φερόμενος ως «αρχηγός» της σπείρας, ιδιοκτήτης συνεργείου-φανοποιείου και ο ίδιος, με έδρα τα Ανω Λιόσια. Ο αρχηγός πήγαινε εκεί με το βαν του, στο οποίο φόρτωνε τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων πληρώνοντας για την αποσυναρμολόγησή τους. Mάλιστα, ο ηθοποιός φέρεται ότι ομολόγησε τις πράξεις του και παραδέχτηκε τη συμμετοχή του.

Βασικό ρόλο στην οργάνωση είχαν δύο αδέρφια. Ο ένας (35χρονος) διατηρεί ένα φανοποιείο-συνεργείο στα Ανω Λιόσια, όπου κατέληγαν όλα τα κομμάτια, όταν αποσυναρμολογούσαν τα κλεμμένα οχήματα. Επίσης, χειριζόταν προσωπικά την αποθήκευση και την παράδοση των πωλούμενων ανταλλακτικών στις διαμεταφορικές εταιρίες, με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από τις εταιρείες που ήλεγχε, ενώ διαχειριζόταν και τις χρηματικές ροές για τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο 32χρονος αδελφός του είναι ιδιοκτήτης μίας εκ των «συνεργαζόμενων» εταιριών στη Μεταμόρφωση, όπου πραγματοποιούσε τις ταξινομήσεις και την πώληση των παραποιημένων αυτοκινήτων στους εξαπατημένους αγοραστές. Τα μέλη της σπείρας έκαναν τις κλοπές με βάση τα ταξινομημένα οχήματα και όχι τυχαία.

Στη συνέχεια τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες από χώρες του εξωτερικού. Από όσα κλεμμένα δεν πωλούσαν έπαιρναν τα εξαρτήματά τους στα δύο διαλυτήρια που διατηρούσε η σπείρα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων και του ηθοποιού. Από τις έρευνες που έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 κλεμμένα οχήματα, 9 οχήματα, των οποίων η νόμιμη προέλευση εξετάζεται, μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, 8 σκελετοί οχημάτων (σασί), από τα οποία είχαν κόψει τον αριθμό πλαισίου, 8 κινητήρες, πλαστές πινακίδες, πλήθος ξένων πινακίδων κυκλοφορίας, πλαστές σφραγίδες, συσκευή παρεμβολής ραδιοσυχνοτήτων (jammer), ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών, πλήθος κινητών τηλεφώνων, πλήθος εγγράφων που αφορούσαν οχήματα προερχόμενα από το εξωτερικό, αμέτρητα κλειδιά οχημάτων και κλειδί πασπαρτού, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 1.332 γραμμάρια κάνναβης, δύο όπλα (πιστόλι και περίστροφο), τρία αεροβόλα πιστόλια και μια ρέπλικα περιστρόφου, 11 μαχαίρια, 100 φυσίγγια και 1.730 ευρώ.

Σε βάρος των έξι σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές, πλαστογραφίες και άλλα συναφή αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.


Αφαιρούσαν οχήματα με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση

Πέραν του 35χρονου αρχηγού, κομβικό ρόλο στις παράνομες δράσεις είχαν και τα άλλα μέλη της σπείρας. Ενας 43χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την εγκατάσταση και τη λειτουργία σε εγκαταλειμμένο κτίσμα αυτοσχέδιου διαλυτηρίου, ήταν το άτομο που παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, τα απέκρυπτε και φρόντιζε για την αποσυναρμολόγησή τους. Οταν ολοκλήρωνε τις εργασίες, παρέδιδε τα εξαρτήματα με τη χρήση κλειστών φορτηγών στο αρχηγικό μέλος.

Ο 29χρονος και ο 21χρονος αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης και αφαιρούσαν οχήματα, που κάλυπταν τις ανάγκες της οργάνωσης. Για να πετύχουν τον σκοπό τους, κινούνταν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής με νοικιασμένα αυτοκίνητα, αναζητώντας οχήματα. Αφού διέπρατταν την κλοπή, μετέφεραν τα οχήματα σε συνοικιακές οδούς ή σε καβάτζα τους, σε υπαίθριο οικόπεδο στου Παπάγου, ή σε συνοικιακές οδούς ώστε να μην εντοπίζονται. Στη συνέχεια τοποθετούσαν στα κλεμμένα αυτοκίνητα πινακίδες κυκλοφορίας ξένων χωρών και τα παρέδιδαν στον «αρχηγό» για τα περαιτέρω.

Οι μάρκες που προτιμούσε η συμμορία ήταν Nissan, Mercedes, BMW, Peugeot, Jeep και άλλα εμπορικά μοντέλα, όπως Smart και Τοyota. Συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα που έκλεβαν είχαν ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση, όπως Mercedes, μοντέλα SLK και Smart, Volkswagen, μοντέλο Golf, Toyota, μοντέλα CH-R και Υaris, Peugeot, μοντέλα 208, 2008 και 3008, Ford, μοντέλο Fiesta, Fiat, μοντέλο 500, BMW, μοντέλο GS 1250 R, Opel, μοντέλο Crossland, Citroen, μοντέλο C3, και Renault, μοντέλο Captur. Θύμα της «μαφίας των τροχών» είναι και ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Στάθης Ταυλαρίδης(φωτό), του οποίου είχαν κλέψει τη μοτοσικλέτα.

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί 40 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων και δύο κλοπών μοτοσικλετών, ενώ το παράνομο κέρδος από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 980.000 ευρώ, και δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις όπου εμπλέκεται η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα καθώς η έρευνα για την διακρίβωση του εύρους της δράσης των μελών της συνεχίζεται.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα