Οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω άλλη μία φορά!

Προειδοποιούσαν για έντονα φαινόμενα και σφοδρές βροχοπτώσεις, τρομάζοντας τους πολίτες, ιδίως τους πλημμυροπαθείς

Μπορεί οι μετεωρολόγοι να διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι το Σαββατοκύριακο θα χτυπούσε τη χώρα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, με τεράστιο όγκο νερού και θυελλώδεις ανέμους, τρομοκρατώντας τους πολίτες -ιδίως τους πλημμυροπαθείς-, που έσπευσαν να πάρουν τα μέτρα τους, όμως τελικά ακόμα μία φορά έπεσαν έξω!

Η κακοκαιρία που επρόκειτο να «σαρώσει» τη χώρα από το βράδυ της Παρασκευής δεν ήρθε… ποτέ, με τους μετεωρολόγους, έχοντας εκτεθεί ανεπανόρθωτα, να προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα μετά τις -ομολογουμένως- τεράστιες αποκλίσεις που παρουσιάστηκαν.

Η Πολιτική Προστασία τέθηκε σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που «έβλεπαν» οι ειδικοί. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς τόνιζαν σε δελτία ειδήσεων αλλά και στα social media πως αναμένεται σε λιγότερο από 20 ώρες να πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες. Ωστόσο, με εξαίρεση νεροποντές και κατά τόπους ισχυρούς ανέμους, μικρής διάρκειας, ο καιρός ήταν άκρως ανοιξιάτικος και η Πολιτική Προστασία περιορίστηκε σε… συστάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, εστάλησαν και μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Μαγνησίας, της Λέσβου, των Σποράδων και της Βόρειας Εύβοιας, εν όψει της… κακοκαιρίας. Εντούτοις, το μόνο που κατάφεραν τα μηνύματα ήταν να δημιουργήσουν πανικό στους αποδέκτες, δεδομένου ότι τα φαινόμενα ήταν μικρής διάρκειας και όχι τόσο μεγάλης σφοδρότητας όσο αναμενόταν.

Ειδικά την Παρασκευή, οι μετεωρολόγοι επιδίδονταν σε έναν αγώνα… ενημέρωσης, με τη μια ανάρτηση να διαδέχεται την άλλη, σε facebook και X. Οι εμφανίσεις σε εκπομπές έδιναν και έπαιρναν, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Εν τέλει, οι τιμές επανήλθαν απλώς στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αφήνοντας μία αίσθηση τρομολαγνείας και υπερβολής στην ατμόσφαιρα. Αλλωστε, από πότε συνιστά κακοκαιρία ο υδράργυρος να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου Απρίλιο μήνα;

Δεν πρόκειται για ακόμα μία αστοχία, αλλά για αποτυχία από την πλευρά των μετεωρολόγων, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν πάρει τον ρόλο τους πιο σοβαρά. Δεδομένης της επιρροής που ασκούν στους πολίτες, οφείλουν να είναι φερέγγυοι και αξιόπιστοι, χωρίς να δημιουργούν εφιαλτικά σκηνικά, στην όψη μιας καταιγίδας την… άνοιξη! Ας μπει πια ένα τέλος στον τρομολαγνικό οίστρο και ας φροντίσουν στο εξής οι μετεωρολόγοι να κάνουν προβλέψεις που άπτονται της πραγματικότητος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα