«Ο Μαρινάκης συναντούσε τους επικεφαλής των χούλιγκαν»

Προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είχε επαφές με τα μεγάλα «κεφάλια» της εγκληματικής οργάνωσης που οργάνωναν τα επεισόδια

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη κατονομάζει ο ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες ότι είχε σχέση με ηγετικά στελέχη της «Θύρας 7» που πρωταγωνιστούσαν στις επιθέσεις εναντίον φιλάθλων αντίπαλων ομάδων και αστυνομικών, που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα στο γήπεδο του Ρέντη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα που έφερε χθες στο φως το ενημερωτικό site zougla, ο Βαγγέλης Μαρινάκης συμμετείχε σε συνάντηση με την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης μετά τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ίδιος μάρτυρας υποστηρίζει πως «όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν κυρίως από τον Ιωσήφ Αντιζά και τον Μάριο Χανδρινό και τα λοιπά ηγετικά στελέχη», δηλαδή από αυτούς που συναντούσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται ότι είχε συνάντηση με τους επονομαζόμενους «μεγάλους» της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης.

Μιλούν με τη διοίκηση

Ο προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτοί, καθώς και κάποιοι άλλοι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού αποτελούν αυτούς που αποκαλούμε “μεγάλους”. Λέγοντας “μεγάλοι” εννοώ άτομα ηλικίας πάνω από 25 χρονών, που ασχολούνται με τη “Θύρα 7”, παρευρίσκονται σε πολλούς αγώνες του Ολυμπιακού, κανονίζουν θέματα σχετικά με την οργάνωση της κερκίδας, τη μεταφορά των πανό, των φωτοβολίδων και των καπνογόνων, αλλά και λαμβάνουν αποφάσεις για τα μεγάλα πεσίματα σε αντίπαλους συνδέσμους αλλά και σε αστυνομικούς. Εδώ θέλω να σημειώσω ότι οι ναυτικές φωτοβολίδες και τα καπνογόνα είναι όλα ληγμένα. Ολες οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως από τον Αντιζά Ιωσήφ και τον Χανδρινό Μάριο και τα λοιπά ηγετικά στελέχη. Σε αγώνα του Ολυμπιακού άκουσα να συζητιέται ότι κάποιοι από αυτούς που σας ανέφερα συμμετείχαν σε συγκέντρωση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, παρουσία και του προέδρου Μαρινάκη Ευάγγελου, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, μεταξύ των οποίων αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα γήπεδα και στις κερκίδες, καθώς και έλεγχο ταυτοπροσωπίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Από τη συνάντηση αυτή δεν μπορεί κανείς να βγάλει κάποιο συμπέρασμα ως προς το κατά πόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός γνώριζε την εγκληματική δράση των συνομιλητών του. Βέβαια, αυτή η συνάντηση έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη πως κάποια από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εργάζονταν στον Δήμο Πειραιά, όπου δήμαρχος είναι ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης, ενώ ένας από τους εμπλεκομένους εργαζόταν στην μπουτίκ της «ερυθρόλευκης» ομάδας.

Η διαπλοκή των «μεγάλων» της εγκληματικής οργάνωσης και της διοίκησης του Ολυμπιακού φαίνεται και ως προς τη διάθεση των εισιτηρίων στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στρατολογώντας τους «μικρούς», τα νεότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ο προστατευόμενος μάρτυρας περιγράφει σχετικά: «Ο τρόπος που οι “μεγάλοι” στρατολογούν τους μικρούς είναι ο εξής: Λόγω του ότι γνωρίζουν πολλούς ανθρώπους στα γήπεδα, κυρίως παράγοντες του Ολυμπιακού στην ΠΑΕ, στην ΚΑΕ και στον Ερασιτέχνη, έχουν τη δυνατότητα να βάζουν τους “μικρούς” στα γήπεδα δωρεάν. Ειδικότερα, η ηγετική ομάδα παίρνει προσκλήσεις εισόδου στη θύρα 7 από τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τις μοιράζει στους “μικρούς” για να μπουν δωρεάν στο γήπεδο. Εάν κάποιες τούς περισσέψουν, τις δίνουν και σε μέλη συνδέσμων που δεν είναι ενταγμένα στα γκρουπ τους. Επίσης, παίρνουν εισιτήρια τα οποία πουλάνε έξω από το γήπεδο με “καπέλο” σε απλούς φιλάθλους του Ολυμπιακού που δεν έχουν καταφέρει να βρουν εισιτήριο, με σκοπό προσωπικό κέρδος. Εχω δει σε αγώνες κάποιοι να βγάζουν από την τσέπη ένα μάτσο πενηντάρικα πουλώντας εισιτήρια. Σε αυτό βοηθούν και οι καρτέλες διαπίστευσης που φέρουν οι “μεγάλοι”, τις οποίες προμηθεύονται από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, που τους δίνει τη δυνατότητα ανενόχλητοι να κυκλοφορούν τόσο εντός όσο και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και β’ αντιπρόεδρο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Μιχάλη Κουντούρη, που ήταν παρών στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου 2023, τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη. «Τον είδα να τσακώνεται με έναν αστυνομικό, γιατί δεν ήθελε να πάνε οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσαγωγή» κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Εντολές για πεσίματα

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του επισημαίνει ότι οι ηγέτες των χούλιγκαν δίνουν εντολές για πεσίματα σε αντίπαλους οπαδούς ή σε αστυνομικούς και για άλλου είδους παρανομίες, όπως προστασίες και ναρκωτικά. Οπως αναφέρει ο μάρτυρας, τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Αντιζάς και Χανδρινός ήταν υπεύθυνα για την προμήθεια των φωτοβολίδων και μολότοφ στους οπαδούς του Ολυμπιακού πριν από τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, ενώ τους είχε δει να έχουν πιστόλι και να ρίχνουν ευθείες βολές προς τη θάλασσα, έξω από το ΣΕΦ, κατά τη διάρκεια αγώνα.

Επίσης καταγγέλλει ότι πουλούσαν προστασία σε περίπου 20 πάγκους και καντίνες με σουβλάκια και σάντουιτς έξω από το ΣΕΦ και το «Γ. Καραϊσκάκης»: «Εχω δει με τα μάτια μου (σ.σ.: τον Χανδρινό) να στέλνει μικρούς να σπάνε τους πάγκους, σε περίπτωση που δεν έδιναν χρήματα».

Ο προστατευόμενος μάρτυρας υποστηρίζει, εξάλλου, ότι τον Απρίλιο του 2023, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, μετά το τρίτο γκολ της αντίπαλης ομάδας από τη θύρα 7 πετούσαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο, «όπως το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Ευάγγελος Μαρινάκης». Στη συνέχεια περιγράφει πώς χούλιγκαν εισέβαλαν στο γήπεδο, ύστερα από νόημα που τους έκαναν κάποιοι «μεγάλοι» που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο με διαπίστευση της διοίκησης της ομάδας…


Ο 16χρονος είναι περήφανος που ο αδελφός του σκότωσε αστυνομικό

Περήφανος για τον αδελφό του, που θα έχει καλή μεταχείριση στις φυλακές, είναι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί ως φυσικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη. Ο 16χρονος, που είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, ανέφερε στον αδελφό του πως θα φάει μόλις 10 χρόνια γιατί έχει ελαφρυντικά, ενώ, όταν βγει, «θα είναι όνομα»!

18χρονος: Δεν έχει κάνει γκελ. Ευθεία έφυγε.

16χρονος: Θα σε… Μία που έχει κάνει γκελ έχει φύγει κάτω από το αμάξι και η άλλη καρφώθηκε απευθείας στον αστυνομικό.

18χρονος: Ρε φίλε, ποια έχει κάνει γκελ; Με μπέρδεψες τώρα.

16χρονος: Δεν ξέρω. Εγώ θυμάμαι εικόνα να κάνει η μία γκελ και να φεύγει σε ένα αυτοκίνητο και η άλλη να καρφώνεται κατευθείαν.

18χρονος: Μήπως ήταν η δικιά μου που έκανε γκελ και χτύπησε κάτω;

16χρονος: Δεν ξέρω, ρε. Εσύ δεν θυμάσαι πού σου έφυγε;

18χρονος: Οχι, ρε. Πού να θυμάμαι;

16χρονος: Ντάξει, μη μασάς. Καμιά δεκαριά χρόνια θα φας άμα είναι η δικιά σου.

18χρονος: Ναι, ρε, τίποτα, ναι, δεκάρα θα φάω νομίζεις, όχι ισόβια.

16χρονος: Οχι, ρε, αφού έχεις ελαφρυντικά.

18χρονος: Δεν μετράνε, ρε, αυτά στο δικαστήριο.

16χρονος: Μη μασάς, ρε.

18χρονος: Ναι…

16χρονος: Θα βγεις «όνομα». Μη μασάς.


Διάλογοι-σοκ των συλληφθέντων: «Θα ’χει δείπνο εκεί ψηλά με Φιλόπουλο, Μιχάλη και Αλκη»

Ανατριχίλα προκαλούν οι διάλογοι ανάμεσα σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.
Από την καταγραφή των μεταξύ τους τηλεφωνημάτων «χαρτογραφήθηκαν» οι προθέσεις τους και καταγράφονται οι κινήσεις τους το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατηγορούμενος ειρωνεύεται και προσβάλλει τη μνήμη του νεκρού αστυνομικού.

Μ.Κ.-Θ.: Πω πω, μας ζάλισαν τα αρχ… ρε μαλα… Εγιναν τα επεισόδια τέλος πάντων.

Ρ.: Μμμμ

Μ. Κ.-Θ.: Ε, μπαίνουμε πάλι μέσα.

Ρ: Μμμμ

Μ.Κ.-Θ.: Και σε κάποια φάση σκάνε πάλι ΜΑΤ και ρίχνουν δακρυγόνα πάνω στην πόρτα.

Ρ.: Μμμμ

Μ.Κ.-Θ.: Είχαμε κλειστεί μέσα και είχαν πέσει δακρυγόνα μέσα. Πάμε να βγούμε από μια έξοδο κινδύνου εκεί πέρα και τους βλέπουμε να είναι ακόμα έξω. Πάω να πηδήξω ένα φράχτη και βλέπω ΜΑΤατζήδες και μου λένε «εσένα σε έχουμε σταμπάρει, θα σε γαμήσουμε». Κατεβαίνω, αρχίζω να τρέχω. Δεν μπορούσα να φύγω με τίποτα. Κανείς δεν μπορούσε και απλά μας κυκλώσανε. Φέρανε κλούβες.

Ο ίδιος εμπλεκόμενος μιλάει για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη με άλλο φίλο του.

Χ.: Ησουν έξω;

Μ.Κ.- Θ.: Μόνο σε κάποια φάση, ρε φίλε, δεν ήμουνα από την αρχή.

Χ.: Κρίμα όμως έτσι;

Μ.Κ.-Θ.: Να πάει να γα… το αρχ… ρε.

Χ.: Ε, εντάξει τώρα, και αυτός, ρε φίλε, τη δουλειά του πάει να κάνει και βρέθηκε νεκρός.

Μ.Κ.-Θ.: Ε, τώρα έχει ένα δείπνο εκεί ψηλά με τον Φιλόπουλο και με τον Μιχάλη και με τον Αλκη δειπνούν όλοι μαζί.

Χ: Και ευθεία βολή, ε; Μπαμ.

Μ.Κ.-Θ.: Ναι.

Χ.: Και όποιον πάρει ο Χάρος.

Μ.Κ.-Θ.: Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί, τα αδειάσαν όλα. Εδώ, ρε μαλάκα, είχανε 40 δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές, ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας 40 δυναμίτες τώρα;

Χ.: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν.

Μ.Κ.-Θ.: Ναι, πήγαν να γαμ…ν τα ΜΑΤ και ήταν λίγα τα ΜΑΤ. Είχε μόνο δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ κάτι τέτοιο.

Χ.: Εγώ είχα ακούσει, είχα διαβάσει βασικά ότι και καλά είχαν έρθει βάζελοι έξω από το γήπεδο εκείνη τη μέρα για αυτό.

Μ.Κ.-Θ.: Μαλακίες, ρε, όχι, δεν ισχύει αυτό καν.

Χ.: Ψέματα, ε; Μόνο με Αστυνομία δηλαδή;

Μ.Κ.-Θ.: Παραμύθια ήταν τέτοιο, ήταν στημένο, ρε μαλάκα. Εγώ στην αρχή είχα ακούσει για έξι διμοιρίες. Είχα ακούσει ότι ήταν έξι οι διμοιρίες και κάτι θα γίνει απλά με τις έξι διμοιρίες.

Χ.: Και εκείνη την ώρα τούς έριχναν ξύλο; Τους μπάτσους;

Μ.Κ.-Θ.: Ναι, ρε, φάγανε πολύ π…σα οι μπάτσοι, ρε, σου λέω, ρε, βάλαν πόδια, κεφάλι και φύγαν.

Ο ίδιος εμπλεκόμενος που προσβάλλει τη μνήμη του νεκρού αστυνομικού είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για οπαδική βία, όπως παραδέχεται ο ίδιος.

Μ.Κ-.Θ.: Μας βάλανε σε μια αίθουσα και καθόμασταν σαν μαλάκες, μας πήραν πυρίτιδα, μετά μας πήγαν αλλού για δακτυλικά και το βράδυ της επόμενης ημέρας μας άφησαν. Η μαλακία είναι ότι έχω άλλο ένα για οπαδική βία.

Χ.: Ε;

Μ.Κ.-Θ.: Εχω ένα δικαστήριο για οπαδική βία.

Χ.: Για ποιο τέτοιο; Για ποιο αγώνα;

Μ.Κ.-Θ.: Για το Νέα Ιωνία Ηράκλειο.

Χ.: Α καλά τι έκανες εκεί;

Μ.Κ.-Θ.: Που έγινε πριν δύο μήνες, ρε, μας πιάσανε στη μέση του δρόμου και βρήκανε πράγματα. Επειδή πηγαίναμε για τέτοιο.

Καμαρώνει για το… επίτευγμα

Στην ίδια συνομιλία ο κατηγορούμενος περηφανεύεται για τη δολοφονία του αστυνομικού. «Σκοτώσαμε άνθρωπο» αναφέρει μιλώντας για το… επίτευγμά τους έναντι των οπαδών αντίπαλων ομάδων, κατατάσσοντας τους «ερυθρόλευκους» χούλιγκαν στο ίδιο… επίπεδο με τους χούλιγκαν του ΠΑΟΚ που σκότωσαν τον 19χρονο φίλαθλο του Αρη, Αλκη Καμπανό.

Χ.: Δεν μου λες τώρα πιο δυνατοί οπαδικά ποιοι είναι στην Αθήνα;

Μ.Κ.-Θ.: Αυτή τη στιγμή;

Χ.: Ναι.

Μ.Κ.-Θ.: Εμείς, ρε μαλάκα.

Χ.: Σωστός.

Μ.Κ.-Θ.: Σκοτώσαμε άνθρωπο, τι μου λες τώρα. Εμείς και οι παοκτζήδες. Εμείς και οι παοκτζήδες.

Χ.: Εγκληματικές οργανώσεις.

Μ.Κ.-Θ.: Ετσι οι άλλοι φλώροι είναι. Οι αεκτζήδες σφάχτηκαν μεταξύ τους. Πείτε το, ρε μαλάκες, ότι ο Αριστείδης τον έχει σκοτώσει τον Μιχάλη, μην ντρέπεστε.

{{-PCOUNT-}}69{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα