Δώδεκα οι καταγγελίες για τον αρχαιοφύλακα!

Για τον υπάλληλο στη Νίσυρο που παραδόθηκε προχθές, είχε ήδη υποβληθεί από το 2021 αναφορά στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, σχετικά με τη δράση του

Παραδόθηκε προχθές στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου Κρήτης ο 62χρονος αρχαιοφύλακας του μουσείου στη Νίσυρο και παράγοντας παιδικής ομάδας ποδοσφαίρου του νησιού, ο οποίος φέρεται ότι παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10 έως 15 ετών, δείχνοντάς τους πορνογραφικό υλικό.

Σε βάρος του κατηγορούμενου υπαλλήλου του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος συνελήφθη, καθώς από την Παρασκευή εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων, καθώς και για αγορά-κατοχή ναρκωτικών ουσιών από την Εισαγγελία Κω. Το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης, που προκάλεσε σάλο, άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου ενημερώθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον Αλβανό πατέρα του 10χρονου αγοριού, που υπέδειξε ως δράστη τον 62χρονο αρχαιοφύλακα, υποστηρίζοντας ότι ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού τον απομόνωσε σε έναν υπόγειο χώρο και του έδειξε πορνογραφικό βίντεο και μια πλαστική ερωτική κούκλα! Οσα ισχυρίστηκε άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για τον 62χρονο, καθώς ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση των ανήλικων παιδιών τους, οι οποίες ανέρχονται μέχρι στιγμής στις 12.

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «δημοκρατία» ανέδειξε ακόμη πιο σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης, καθώς αποκάλυψε πως ήδη από το 2021 είχε υποβληθεί αναφορά-φωτιά στην Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου σχετικά με την ανώμαλη δράση του 62χρονου αρχαιοφύλακα.

Ομως, αν και η επιστολή που υπέγραφαν κάτοικοι του νησιού έφτασε στο e-mail της Εφορείας Αρχαιοτήτων και έγινε αντικείμενο συζητήσεων, στη συνέχεια «θάφτηκε», με συνέπεια να καλλιεργηθεί η αίσθηση πως επιχειρήθηκε από την επικεφαλής της Εφορείας προσπάθεια συγκάλυψης όσων καταγγέλλονταν. Ο 62χρονος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Σε δηλώσεις που είχε κάνει, μάλιστα, πριν από τη σύλληψή του, ανέφερε ότι κάποιοι του έστησαν παγίδα και πως το 10χρονο αγόρι που τον υπέδειξε στις Αρχές ήταν «δασκαλεμένο» από τον πατέρα του!

«Είμαι 35 χρόνια στο υπουργείο Πολιτισμού και δεν έχω δημιουργήσει προβλήματα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Εχει σχέση βέβαια και με την αρχαιολογία, με την υπηρεσία μου. Οπότε έπεσα, δυστυχώς, σε μια παγίδα, αυτό είναι…» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος αρχαιοφύλακας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα