Υποπτο διάλυμα για κυτταρίτιδα

Δεν έχει έγκριση το πασίγνωστο διάλυμα LemonBottle που προωθείται από κέντρα αισθητικής και κλινικές πλαστικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τις τελευταίες ώρες χιλιάδες Ελληνίδες μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων που αφορά πασίγνωστο διάλυμα που προωθείται από κέντρα αισθητικής και κλινικές πλαστικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Πρόκειται για το LEMONBOTTLE, που έχει κατακλύσει όχι μόνο τα social media, αλλά και γνωστές κλινικές ανά τη χώρα, με γυναίκες κάθε ηλικίας, επώνυμες και μη, να συρρέουν και να υποβάλλονται στην ενέσιμη θεραπεία, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν το σώμα που επιθυμούν. Το συγκεκριμένο προϊόν που κυκλοφορεί με ενδείξεις φαρμάκου δεν διαθέτει σχετική έγκριση, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο για την υγεία.

Οπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση, ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τον αντίστοιχο Οργανισμό Φαρμάκων της Νορβηγίας μέσω του συστήματος ειδοποίησης ανάμεσα στις Αρχές των κρατών-μελών για τη διάθεση του ενέσιμου διαλύματος. Ως εκ τούτου, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του και για τον λόγο αυτό τους καλεί να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του. Η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει ήδη πανικό στις επιχειρήσεις που διέθεταν το LEMONBOTTLE και το παρουσίαζαν ως μία εξειδικευμένη φόρμουλα λιποδιάλυσης. Πασίγνωστες κλινικές πλαστικής χειρουργικής στην Αθήνα και στην περιφέρεια υπόσχονταν απώλεια λίπους και εξάλειψη της κυτταρίτιδας από όλες τις προβληματικές περιοχές, σε μια προσπάθεια να πείσουν το καταναλωτικό κοινό.

Σύγχρονη θεραπεία

«Πρόκειται για μία θεραπεία σύγχρονη, εναλλακτική στις χειρουργικές μεθόδους, οι οποίες έχουν περισσότερες πιθανότητες επιπλοκών και μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης. Δίνει τη μη επεμβατική λύση σε όλες τις προβληματικές περιοχές. Οι ενέσεις αυτές επιτυγχάνουν τον μεταβολισμό των κυττάρων λίπους και είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν την λιποαναρρόφηση» αναγράφουν ορισμένες από αυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στις ιστοσελίδες τους σχετικά με το σκεύασμα.

Την ίδια ώρα, η θεραπεία αυτή κατακλύζει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με influencers αλλά και γνωστά ειδησεογραφικά μέσα να επιδίδονται σε δημοσιεύσεις και άρθρα μέσα από τα οποία προτείνουν το LEMONBOTTLE στις γυναίκες που θέλουν να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα και το περιττό λίπος. Βίντεο σε Instagram και TikTok δείχνουν τη διαδικασία της θεραπείας, η οποία διαρκεί 20-30 λεπτά, είναι ανώδυνη και έχει μηδενική αποθεραπεία, δηλαδή το «τρίπτυχο» της επιτυχίας στα μάτια των γυναικών.

Εντούτοις, αναδεικνύεται σε μία πολύ σοβαρή υπόθεση που εγείρει ερωτήματα αλλά και προβληματισμό σχετικά με την αξιοπιστία μεγάλων κλινικών που το συνιστούν, είτε γιατί δεν γνωρίζουν πως στερείται σχετική έγκριση είτε γιατί το… παραβλέπουν. Αμέτρητες γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε με τη διατροφή τους είτε με το σώμα τους έχουν ήδη δοκιμάσει την ενέσιμη θεραπεία, σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν οριστικά από το λίπος, και πλέον βρίσκονται έκθετες απέναντι στις άγνωστες παρενέργειες που ενδεχομένως προκαλέσει το διάλυμα στην υγεία τους. Η ανακοίνωση του ΕΟΦ έρχεται στο φως μόλις μερικές ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο της 57χρονης κομμώτριας Χαράς Ιωαννίδη, από την Πάτρα, που «έσβησε» ξαφνικά μετά τη λιποαναρρόφηση στην οποία είχε υποβληθεί στην Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα