Καταθέσεις – σοκ στο Εφετείο για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Οι φρικιαστικές σκηνές της επίθεσης με το τσεκούρι στη ΔΥΟ Κοζάνης τον Ιούλιο του 2020 «ζωντάνεψαν» στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας όπου δειξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Ο 45χρονος άντρας με το τσεκούρι εισέβαλε τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων στη συνέχεια έχασε τη ζωή του, μετά από πολύμηνη νοσηλεία σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, αποδέχθηκε τις πράξεις του, ωστόσο η υπεράσπιση μιλά για διαφορετικά κίνητρα από όσα του καταλογίζονται και ζητά να αναγνωριστεί ότι η επίθεση τελέστηκε «εν βρασμώ ψυχής».

Η συνήγορος υπεράσπισης, που ορίστηκε αυτεπάγγελτα, ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του «εν βρασμώ ψυχής», υποστηρίζοντας ότι ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση ψυχολογικής έντασης τη στιγμή της επίθεσης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο κατηγορούμενος είχε επηρεαστεί από την είδηση του θανάτου του νεαρού Β. Μάγγου στον Βόλο — γεγονός που, όπως είπε, τον οδήγησε σε «κατάσταση οργής απέναντι στην εξουσία και τους εκπροσώπους της».

Σύμφωνα με τους μάρτυρες ο δράστης την ώρα της επίθεσης, φώναζε φράσεις όπως: «Σας άρεσε αυτό που σας έκανα; Τσιράκια του συστήματος» και «Ένας εφοριακός λιγότερος, τώρα έρχεται η σειρά σας».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, ο κατηγορούμενος δεν έδειξε μεταμέλεια. Όταν του ειπώθηκε ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή, εκείνος φέρεται να απάντησε: «Θα σκοτώσω και την εισαγγελέα».

Άλλη υπάλληλος υποστήριξε ότι ο 45χρονος κρατούσε το τσεκούρι και χτυπούσε όπως ένας ξυλοκόπος ένα κούτσουρο.

Από τη μεριά της η άλλη υπάλληλος που γλίτωσε την τελευταία στιγμή μετά την παρέμβαση του Διευθυντή της υπηρεσίας, τόνισε πως το ένστικτο της σκέψης ότι δεν θα ξαναδεί τα παιδιά της την έκανε θηρίο και πάλεψε για να μη δεχτεί επιπλέον χτυπήματα. «Έπιασα τη λαβή και πάλευα. Τον χτυπούσα στα πόδια. Αν δεν το έκανα δεν θα ήμουν σήμερα εδώ».

Να σημειωθεί ότι ο δράστης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επιπλέον 26 χρόνια για τα αδικήματα της απόπειρας δολοφονίας των δύο εργαζομένων που τραυμάτισε και για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.














spot_img

Ροή ειδήσεων

spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ