Η κακοκαιρία «Adel» πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα και τη Μεσσηνία από αργά το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και θέτοντας ολόκληρο τον νομό σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής. Τα πιο έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, όταν ισχυρή χαλαζόπτωση συνοδεύτηκε από αιφνίδια αλλαγή των ανέμων, οι οποίοι από νότιοι γύρισαν απότομα σε δυτικούς και ενισχύθηκαν σημαντικά.
Στη Φοινικούντα –και κυρίως στη ζώνη Μαυροβουνίου– η κατάσταση είναι δραματική. Επιχειρήσεις και κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές φθορές, τζάμια έχουν θρυμματιστεί, στέγες και στέγαστρα έχουν ξηλωθεί, ενώ δέντρα έχουν πέσει παρασύροντας στο πέρασμά τους περιουσίες και οχήματα. Ζημιές έχουν καταγραφεί και σε τμήματα των υποδομών, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω τα προβλήματα, σύμφωνα με το best-tv.gr.
Η ηλεκτροδότηση στην περιοχή έχει διακοπεί, καθώς οι βλάβες στο δίκτυο είναι εκτεταμένες και αρκετοί πυλώνες έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σημεία των ζημιών, όμως οι έντονες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο τους.
Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Φοινικούντα – Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανεμοστρόβιλος φαίνεται πως προκάλεσε μέρος των σοβαρών καταστροφών στη Φοινικούντα, πλήττοντας σπίτια, τουριστικά καταλύματα και επαγγελματικούς χώρους. Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, με κάτοικους και επαγγελματίες να μετρούν τις ζημιές σε περιουσίες και εξοπλισμό.
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Πύλου–Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, είναι μία «πολύ δύσκολη εικόνα» στη Φοινικούντα, δίνοντας έμφαση στη σφοδρότητα των ανέμων και στη δυνατή χαλαζόπτωση που έπληξαν την περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο ίδιος επεσήμανε πως εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις στη ζώνη Μαυροβουνίου–Ευαγγελισμού έχουν υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι για σημαντικό πλήγμα στην αγροτική παραγωγή της περιοχής. Ωστόσο, το ακριβές μέγεθος των ζημιών δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και δυσχεραίνουν την πρόσβαση και την καταγραφή.


