Η εικόνα από τη φωτιά στη Χαλκιδική είναι πλέον καλύτερη καθώς δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, όμως το μεγάλο ερώτημα παραμένει πώς ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης.
Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν ότι η αιτία κρύβεται σε ένα τυχαίο φυσικό γεγονός. Λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ένα δέντρο έπεσε πάνω σε κολόνα ρεύματος. Η πτώση αυτή προκάλεσε σπινθήρες, οι οποίοι άναψαν αμέσως φωτιά στα ξερά χόρτα.
Το σημείο εκκίνησης βρίσκεται μόλις πεντακόσια μέτρα έξω από την Κασσανδρεία, στον δρόμο προς τη Σίβηρη, μέσα σε δασική έκταση με εξοχικά σπίτια. Εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και του αέρα, οι φλόγες επεκτάθηκαν αστραπιαία στο πευκοδάσος και πήραν γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δημιουργώντας ένα τεράστιο μέτωπο.
Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega δημοσιοποίησε μάλιστα και φωτογραφίες από το συγκεκριμένο «σημείο μηδέν», όπου ξεκίνησε όλη αυτή η μεγάλη καταστροφή στην περιοχή.
Δείτε βίντεο:
Πηγή: thitanews.gr
