Κρίση στη Δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία

Η περίπτωση του πρώην αντιπροέδρου του ΣτΕ Παναγιώτη – Κίμωνα Ευστρατίου είναι χαρακτηριστική της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι μηχανισμοί της εξουσίας στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Ο κ. Ευστρατίου παραιτήθηκε από τη θέση του επειδή αποκαλύφθηκε ότι εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών, τα οποία -κατά τις μαρτυρίες- προμήθευε σε ανήλικους αλλοδαπούς, τους οποίους καλούσε στο σπίτι του. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο μέχρι πρότινος ανώτατος δικαστικός Παναγιώτης – Κίμων Ευστρατίου είναι στενός φίλος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πέρα από τις αηδιαστικές και αντικοινωνικές διαστάσεις που έχουν οι πράξεις του κ. Ευστρατίου που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, υπάρχει και το μείζον, αυτό που αφορά το σύνολο των πολιτών: Ένα πρόσωπο το οποίο είναι καθ’ όλα διαβλητό και συμπεριφέρεται στην καθημερινή ζωή του όπως ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης – Κίμων Ευστρατίου πώς λειτουργεί στην άσκηση των υψηλών καθηκόντων του; Πόσο εύκολο είναι να τον εκβιάσει κάποιος ή κάποιοι που γνωρίζουν τις μυστικές και βρόμικες πτυχές του χαρακτήρα του; Πώς χειρίστηκε υποθέσεις μείζονος σημασίας;

Πέρα από την ποινική διάσταση των πράξεών του και την ύπαρξη ή όχι συνεργών του, αυτό που πρέπει να «ξεσκονιστεί» από τις Αρχές ασφαλείας, αλλά και τα ΜΜΕ, είναι οι υποθέσεις που πέρασαν από τα… χέρια του ή τις επηρέασε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Εκεί μπορεί να βρεθούν… λαβράκια, διότι το σκάνδαλο είναι κολοσσιαίο και αναδίδει τη δυσωδία της βαθιάς σήψης που έχει διαλύσει τους θεσμούς στην πατρίδα μας.

Τα ΜΜΕ του κατεστημένου, για λόγους που άπαντες υποθέτουμε, αρχικά επέλεξαν να αγνοήσουν το ρεπορτάζ. Ύστερα, υπό το βάρος της πίεσης της κοινής γνώμης, υποχρεώθηκαν να κάνουν μια λιτή αναφορά – όχι μεγαλύτερη από εκείνην που συνήθως αφιερώνεται σε κλοπή αυτοκινήτου. Η «δημοκρατία» δεν ακολούθησε την πεπατημένη της αποσιώπησης. Ασχολήθηκε με το σκάνδαλο της υπόθεσης Ευστρατίου, και στην ημερήσια και στην κυριακάτικη έκδοσή της, και θα συνεχίσει να ασχολείται μέχρι να φέρει στο φως όσα στοιχεία δύναται να αποκαλύψει η δημοσιογραφική έρευνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα