Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ, ΩΡΑΙΟΥ, ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ

Κι όμως, υπάρχουν ψηφοφόροι του Νίκου Φίλη που θεωρούν (περίπου) παγκόσμιο πρόβλημα τον ποδοσφαιριστή Κριστιάνο ΡονάλντοMόνο ένας από τους κατοίκους του πλανήτη έχει πρόσφατη εμπειρία από το να ισοφαρίζει την Ισπανία στο 88ο λεπτό μουντιαλικής αναμέτρησης με απευθείας χτύπημα φάουλ και να χαρίζει στην Εθνική ομάδα του κρίσιμο πόντο πρόκρισης στον επόμενο γύρο: Ο Πορτογάλος άσος Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι υπόλοιποι τον είδαμε να το κάνει, αλλά δεν πρόκειται να γευτούμε εμείς αυτή την εκστατική χαρά να σηκώνεις το ηθικό του λαού σου στους ώμους σου. Ο Ρονάλντο και άλλοι με το συγκεκριμένο χάρισμα του υπερποδοσφαιριστή έχουν τη σπάνια ευκαιρία και ανεκτίμητη ηδονή να ενώνονται κατά περιόδους απόλυτα και να εκφράζουν άμεσα τους λαούς τους. 

Ο Ρονάλντο είναι νέος, ωραίος, πολυεκατομμυριούχος, δεινός σκόρερ, εν γένει περιζήτητος. Φωτογραφίες του κοσμούν εφηβικούς τοίχους Ανατολής και Δύσεως. Είναι σταρ αλλά και λίγο… κοκοράκι, φιγουρατζής. Ακριβώς εκεί πατάνε πολλά χαμηλά ένστικτα για να προσθέσουν ύψος σε όσους έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μόλις αποκλείστηκε η Πορτογαλία από την Ουρουγουάη, τα πληκτρολόγια στα ιντερνέτια και οι γλώσσες των σχολιαζόντων πήραν φωτιά. «Καλά να πάθει ο φλώρος, ο φιγουρατζής, ο κλαρινογραμπρός, άμπαλος, δεν τον πάω, ξεφτιλίζει το ποδόσφαιρο» και άλλοι συναφείς και τρισχειρότεροι χαρακτηρισμοί έδωσαν και πήραν στα επινίκια των όψιμων ουρουγουανομανών.

Και να φανταστείς ότι πολλοί εξ όσων κόντεψαν να πάθουν δηλητηρίαση απ’ όσα έλεγαν για τον Ρονάλντο και τον κατηγορούν για «αλαζονεία» συμπεριφέρονται σαν Ρωμαίοι αυτοκράτορες, αν τους δείξει για 8 δευτερόλεπτα η τηλεόραση να κάνουν δηλώσεις για τις βροχές του Ιουνίου. Μέμφονται τον Ρονάλντο για δυσφήμηση του ποδοσφαίρου οπαδοί ορισμένων ΠΑΕ, τις οποίες δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι διοικούν… ακαδημαϊκοί. Κατηγορούν τον Ρονάλντο για τον χαρακτήρα του άνθρωποι που έχουν ψηφίσει κατά καιρούς Μπαρουφάκη, Νίκο Φίλη, Θόδωρα Πάγκαλο, Βαγγέλη Βενιζέλο, Γιώργο Κυρίτση και άλλους απίθανους.

Κακά τα ψέματα. Αν η κατσίκα ανήκει σε νέο, ωραίο, διάσημο, πλούσιο και επιτυχημένο γείτονα, τότε θέλουμε να πεθάνει ο γείτονας, όχι η κατσίκα του. Μετανοείτε!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα