ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΟΤΖΑΛΑΝ

Ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Αντώνης Ναξάκης έστειλε κείμενο στη στήλη για δύο υποθέσεις ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος που θεωρεί ότι συνδέονται άμεσαΟ κ. Ναξάκης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Οτζαλάν και η άποψή του για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα αξίζει να διαβαστεί με προσοχή:

«Στην προσεχή Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν Τσίπρας και Ερντογάν. Είναι σίγουρο και σαφές ότι το θέμα της έκδοσης στην Τουρκία των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, θα το θέσει ο Τούρκος πρόεδρος στον Ελληνα πρωθυπουργό. […]

Η ελληνική Δικαιοσύνη, παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα (βλέπε δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Κοντονή υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία των οκτώ αξιωματικών), στάθηκε στο ύψος της και έκανε το καθήκον της. Ο Αρειος Πάγος, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αγνόησε όλες τις πιέσεις και αποφάσισε τελεσίδικα ότι οι “8” δεν πρόκειται να εκδοθούν στην Τουρκία. Και αυτό διότι με τις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη γειτονική χώρα δεν υπάρχουν τα εχέγγυα για μία δίκαιη δίκη. […]

Το 1999 ο Κούρδος ηγέτης Οτζαλάν κατέφυγε ικέτης στην Ελλάδα. Δεν απευθύνθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπως οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, και δεν δημοσιοποίησε την παρουσία του στη χώρα μας για να μη βάλει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Ζήτησε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ένα ασφαλές καταφύγιο κάπου στον κόσμο. Η τότε ελληνική κυβέρνηση τον διαβεβαίωσε ότι θα του έβρισκε ασφαλές καταφύγιο και του τόνιζε να μην ανησυχεί, διότι βρίσκεται σε “καλά χέρια”. […] Και αφού τον περιέφερε ασκόπως σε διάφορα σημεία, τον εγκλώβισε τελικά στην ελληνική πρεσβεία της Κένυας στο Ναϊρόμπι. […] Τελικά, πείσθηκε ο Κούρδος ηγέτης να εγκαταλείψει το ασφαλές ελληνικό έδαφος της πρεσβείας μας στην Κένυα. Μόνο που το αεροπλάνο που τον περίμενε ήτο τουρκικό και τον οδήγησε δεσμώτη στην Τουρκία. Η χαρά των Τούρκων δεν μπορούσε να εκφραστεί. Ο μισητός εχθρός τους στα χέρια τους, παραδομένος από τους άλλους μισητούς εχθρούς, τους Ελληνες. Οι τίτλοι των εφημερίδων έγραψαν “Ευχαριστούμε τους φίλους Ελληνες”. Ο απόλυτος ορισμός της ειρωνείας και του εθνικού μας ξεπεσμού. […] Ας έχουν γνώση οι φύλακες να μην ξαναδούμε πάλι πρωτοσέλιδα τουρκικών εφημερίδων να μας ευχαριστούν – ουσιαστικά ξεφτιλίζοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα