Η μεγάλη απόβαση

Η Λέσβος, αντί να πάρει Νόμπελ για το καλωσόρισμα των κουβαλητών του Σόρος, πήρε κι άλλα φουσκωτά με μουσαφιραίους!Οι Λέσβιοι, που ενθουσιάζονταν με τις χολιγουντιανές σούπερ σταρ οι οποίες πήγαιναν στο νησί για να ποζάρουν συγκινημένες με το δράμα των «προσφύγων», δεν πήραν ούτε Νόμπελ ούτε Oσκαρ ούτε Γκράμι. Πήραν λάντζες και μερικές χιλιάδες ακόμα ισλαμιστές και τώρα διά του δημάρχου τους διαμαρτύρονται, στέλνουν επιστολές στο κράτος και οι επίσημες απαντήσεις που λαμβάνουν από τα υπουργεία αποδεικνύουν ότι είναι θέμα χρόνου η αντικατάσταση του πληθυσμού της πατρίδας μας. 

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας στην επιστολή του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, με την οποία ζητείτο από το κράτος η «αποσυμφόρηση» της Λέσβου από τους περισσότερους από 10.000 αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στο νησί, τα είπε όλα ξεκάθαρα:

«Ο προσανατολισμός του υπουργείου είναι η αποσυμφόρηση του νησιού και πως σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις ή στα σχέδια του υπουργείου η δημιουργία νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Λέσβο […] Από 1ης Μαΐου έως 31 Αυγούστου μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα 3.950 πρόσφυγες που είτε έλαβαν άσυλο είτε χαρακτηρίστηκαν ευάλωτοι. Συγχρόνως, επεστράφησαν είτε με βάση την κοινή δήλωση είτε εθελοντικά 34. Ομως την ίδια περίοδο εισήλθαν στη Λέσβο από τα παράλια της Τουρκίας 5.450. Οπως καλά γνωρίζετε, εξαρτιόμαστε από τις ροές».

Αποκαλύπτει κι άλλα ο Βίτσας, όμως τα παραπάνω αρκούν για τα βασικά, τα οποία είναι: α) Στόχος τώρα δεν είναι να φισκάρει η Λέσβος με ισλαμιστές αλλά η ενδοχώρα. Από την Πρωτομαγιά μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού έχει αρχίσει η διοχέτευση στην ηπειρωτική Ελλάδα και «προσφύγων» αλλά και ατόμων που χαρακτηρίζονται «ευάλωτοι» (σ.σ.: πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι τους χαρακτηρίζουν έτσι και με ποια κριτήρια. β) Υπουργός παραδέχεται ότι «εξαρτιόμαστε από τις ροές», δηλαδή από το πότε θα καπνίσει στον κάθε Πακιστανό και Αφγανό να μπουκάρει στην Ελλάδα.
Υποτίθεται ότι φορολογούμεθα για να φυλάσσονται τα σύνορα, όχι για να «εξαρτιόμαστε από τις ροές». Και τα πολύ χειρότερα έπονται. Δύσμοιρη Ελλάδα…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα