Υπόθεση Φαμπρ: Δικαίωση της δημοκρατίας!

Ο Βέλγος που είχε διοριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών καταγγέλλεται για σεξουαλικό εκφοβισμό!H εφημερίδα μας και η παρούσα στήλη είχαν πραγματοποιήσει σειρά δημοσιευμάτων με αποκαλύψεις και κριτικές για τα έργα και τις ημέρες του Γιαν Φαμπρ, του Βέλγου που επέλεξε η κυβέρνηση για καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Οι εκδηλωμένες προθέσεις του για αφελληνισμό του φεστιβάλ και η τρικυμία εν κρανίω που φανέρωναν οι απερίγραπτες σαχλαμάρες που παρουσίαζε ως… τέχνη δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη «δημοκρατία», η οποία του άσκησε σφοδρότατη κριτική, με τελικό αποτέλεσμα να υποχρεωθεί από την αντίδραση των Ελλήνων καλλιτεχνών να παραιτηθεί κακήν κακώς από τη διεύθυνση του φεστιβάλ.

Οι εξελίξεις δικαίωσαν τη «δημοκρατία». Προχθές δημοσιοποιήθηκε ανοιχτή επιστολή 20 χορευτών και χορευτριών που καταγγέλλουν τον Φαμπρ για «σεξουαλικές ταπεινώσεις και σεξουαλικό εκφοβισμό».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 30/03/2016 το δημοσίευμα της παρούσας στήλης τιτλοφορούνταν «Φάμπρα κατάμπρα φεσι-βαλ» και γινόταν λόγος για τις προηγούμενες δουλειές του: «Εργα ζωγραφικής φτιαγμένα από το αίμα και τα σωματικά υγρά του, θεατρικές παραστάσεις που απαιτούν από τους συμμετέχοντες να παραμένουν στις θέσεις τους για 24 ώρες αλλά και εικαστικές εγκαταστάσεις με… σκαθάρια, έντομα, τα οποία, όπως ο ίδιος έχει πει, αποτελούν για εκείνον πηγή έμπνευσης! […] Για τις ανάγκες μιας περφόρμανς στην Αμβέρσα οι συνεργάτες του πέταξαν γάτες στον αέρα, με στόχο να “σκάσουν” στο έδαφος».

Στο δημοσίευμα της στήλης με τίτλο «Φαμπρ-ικα ανθελληνισμού» (2/4/2016) διαβάζουμε: «Μέσα στα πολλά αδιανόητα που ξεστόμισε ο Φαμπρ είπε και το ακόλουθο για την απόφασή του να αποκλείσει τους Ελληνες καλλιτέχνες από το φεστιβάλ που πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι: “Οι γνώσεις μου για τη σύγχρονη σκηνή σας είναι ανεπαρκείς. Φέτος, με τους συνεργάτες μου, θα τη γνωρίσουμε, ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να είναι πολύ περισσότεροι οι Ελληνες στο φεστιβάλ. Κάλεσα φέτος εκείνους που ξέρω: τους καλύτερους του Βελγίου”. Ανέλαβε το ελληνικό φεστιβάλ και επειδή αγνοεί τα της Ελλάδος θα φέρει τους καλύτερους του Βελγίου… Μέγα το δούλεμα από έναν προβληματικό που προκαλεί κι έχει την εντύπωση ότι θα του περάσει!»

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα