Μανουέλ Νο 1: Ανατριχίλες στις Αντίλες

Πώς ήταν ο Ντε Γκολ; Καμία σχέση! Ο Μανουέλ Μακρόν (τον νου) τον έχει τόσο δα μικρόν…Mα, είναι δυνατόν; Να βλέπεις τον Εμανουέλ Μακρόν, τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, να επιδίδεται σε ανθρωπιστικό έργο και να θυμάσαι και να σιγοτραγουδάς Δημήτρη Πουλικάκο; Εχει καμιά λογική σύνδεση με το «πολύ ωραίο στιλ» η φωτογραφία όπου διακρίνεται το μαθητούδι που υπαντρεύθη τη δασκάλα του να ποζάρει δίπλα σ’ έναν νταβραντισμένο μελαμψό τύπο που προτάσσει το μέσο δάχτυλο κάνοντας τη γνωστή χειρονομία; Μπορεί και να έχει σχέση, μπορεί και όχι. Πάντως είναι πολύ ωραίο τραγουδάκι και μερικοί εκ των στίχων πάνε κάπως έτσι: «Πολύ ωραίο στιλ (βεβαίως, βεβαίως!) / γλυκό μου κοριτσάκι / με τη σουηδική γυμναστική / με το σορτσάκι. / Πολύ ωραίο στιλ (βεβαίως, βεβαίως!) / ας βάλω τα γυαλιά μου. / Με λένε Ανδροκλή, δε μ’ ενοχλεί / να χάσω τη δουλειά μου. / Τι όμορφο προφίλ (βεβαίως, βεβαίως!) / και τι ωραίο σώμα. / Οταν εσύ γελάς, κι η Σταρ Ελλάς / ζηλεύει ακόμα».

Ο πρόεδρος, που λέτε, είναι πολύ σοβαρό άτομο, σηκώνει μύγα στο σπαθί του και η σχεδόν άσεμνη φωτογραφία (η Νο 1) τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του Αγιο Μαρτίνο, στις γαλλικές Αντίλες. Ο εις εκ των δύο νταγλαράδων που περιστοιχίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν είναι άρτι αποφυλακισθείς διότι είχε πάει διακοπές στην μπουζού για ληστεία και ο πρόεδρος, που έχει καρδιά ανοιχτή σαν αγκινάρα και μαλακή σαν μαρουλόφυλλο, σκέφτηκε να τον στηρίξει.
Από την άλλη, η Μαρίν Λεπέν, η οποία είναι αποδεδειγμένα κακίστρω (απόδειξις της κακίας της είναι όσα λένε τα γαλλικά και διεθνή ΜΜΕ), ηνοχλήθη σφόδρα με το θέαμα που -εδώ που τα λέμε- παραπέμπει σε ολίγον τι ροζουλί ταινία για ιδιαίτερα γούστα, και «στόλισε» κανονικά τον Μακρόν από τον λογαριασμό της στο twitter. Εκεί έγραψε:

«Δεν βρίσκουμε καν λέξεις για να εκφράσουμε την οργή μας. Στη Γαλλία δεν αξίζει σίγουρα αυτό. Είναι ασυγχώρητο!»

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα