ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτη 11.10.2018

➥ Η ΓΣΕΕ μπορεί να γίνει η πρώτη γενική συνομοσπονδία εργατών που θα ξεμείνει από εργάτες. Hταν στραβό το κλίμα με την ανεργία και τη μετανάστευση των Ελλήνων στα ξένα για το μεροκάματο, το έφαγε κι ο γάιδαρος της καταθλίψεως.

➥ Οπως έγραψε η «δημοκρατία», σε έρευνα της ΓΣΕΕ επτά στους 10 νέους δηλώνουν απαισιόδοξοι, ένας στους δύο βλέπει ανεργία στο μέλλον, ενώ οι εργοδότες δεν σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα.

➥ Οι νέοι, αντί να απαισιοδοξούν, μπορούν να βγουν στην αντεπίθεση. Να αντιστρέψουν την κλεψύδρα που μετράει τον χρόνο σε βάρος τους, να ανακαταλάβουν την Ελλάδα από τα λαμόγια, τους ξένους και τους ξενόδουλους και ν’ αρχίσουν να βάζουν -κυριολεκτικά- κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

➥ Η απαισιοδοξία και η παραίτηση τους μόνους που ευνοεί είναι εκείνους που κονομάνε σήμερα και ζουν σε βάρος των άλλων. Αν η νεολαία εγερθεί, συμμετέχει στα κοινά και πάψει να ταΐζεται με τον σανό που διανέμει δωρεάν η εξουσία, άλλοι θα γίνουν απαισιόδοξοι – αυτοί που το αξίζουν.

➥ Και οι γονείς και οι συγγενείς, όλοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αν καταργήσουν οι ξενόφερτοι τη διδασκαλία του ’21 στα σχολεία, οι γονείς να διαβάζουν στα παιδιά τους πριν κοιμηθούν Παραρρηγόπουλο, τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη και του Κολοκοτρώνη.

➥ Πρώτα απελευθερώνονται τα πνεύματα, μετά τα σπίτια, ακολουθούν οι γειτονιές κι έπειτα ολόκληρη η χώρα. Αν περιμένεις από τους Γαβρόγλου και τους ομοίους τους να σε μάθουν το ’21, πρώτα θα βγεις στη σύνταξη (αν σου δώσουν) και μετά πάλι θα περιμένεις…

➥ Φυσικά, οι διαβεβαιώσεις της επιτροπής που επεξεργάζεται την αλλαγή των βιβλίων ότι δεν θα σταματήσει η διδασκαλία της Επανάστασης του 1821 δεν πείθουν ούτε ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο…

➥ «Μα γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;» αναρωτιούνται συνήθως εκείνοι που δεν θα ξεσηκωθούν ακόμα κι αν ξεσηκωθεί ολόκληρος ο κόσμος πριν από αυτούς.

➥ Γιατί ο εισαγγελέας δεν καλεί τις ΜΚΟ που ενοχλήθηκαν από τον σταυρό στην ακτή Απελή της Λέσβου και τα πρόσωπα που εξέφρασαν επίσημα τη δυσφορία τους; Ολο και κάτι μπορεί να γνωρίζουν για το γκρέμισμά του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα