ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευή 11.10.2019

➥ Η μεγαμπούρδα του μήνα έχει ούγια, είναι αστραφτερή και γράφει: «Ντόναλντ Τραμπ». Για να δικαιολογήσει το μεγαλοπρεπές άδειασμα των Κούρδων από την Αμερική, ο πρόεδρος είπε το αμίμητο: «Μας αρέσουν οι Κούρδοι, αλλά δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία».

➥ Γιατί, βρε μάγκα μου, τα λες αυτά, την ίδια ώρα που δίνεις την άδεια στους Τούρκους να τους λιανίσουν; Μήπως οι Τούρκοι σε βοήθησαν στην απόβαση στη Νορμανδία; Οχι βέβαια!

➥ Η Τουρκία και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έκανε μπίζνες με όλους, ενώ ταυτόχρονα έκανε την πάπια και βγήκε ιδιαίτερα κερδισμένη. Στους Γερμανούς πουλούσε χρώμιο (ένα μέταλλο απαραίτητο στην πολεμική βιομηχανία) και σε αντάλλαγμα έπαιρνε πολεμικό υλικό από τη Γερμανία, αλλά και μέρος από το χρυσό που έκλεβαν οι Γερμανοί από τις κατακτημένες χώρες, και φυσικά και από τους Εβραίους, τους οποίους ξεπάστρευαν!

➥ Οι «New York Times» δημοσιοποίησαν τμήμα έκθεσης, όπου αποδεικνύεται ότι η Τουρκία πήρε από τον Χίτλερ 189 τόνους χρυσό για διάφορες… διευκολύνσεις τις οποίες προσέφερε!

➥ Ο ρόλος της Τουρκίας και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν παρόμοιος με τον ρόλο που παίζει διαχρονικά, σε κάθε περίπτωση: βρόμικος, απάνθρωπος, αξιόμεμπτος.

➥ Και ο Τραμπ είτε δουλεύει τους πάντες ψιλό γαζί αναφερόμενος στη μη συμμετοχή των Κούρδων (!!!) στην απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία είτε δεν έχει και τόσο καλή επαφή με την πραγματικότητα όσο νομίζουμε.

➥ Πάντως, η στάση της Τουρκίας στις διεθνείς συγκρούσεις δείχνει ότι οι επικεφαλής του πολιτικού, οικονομικού και στρατιωτικού βίου αυτής της χώρας έχουν διαβάσει (και εφαρμόζουν) πολύ περισσότερο Θουκυδίδη απ’ όσο οι ελληνόφωνοι «δικοί» μας.

➥ Το ηθικό δίδαγμα είναι να μη ματώνεις για κανέναν ξένο, να ζητείς πολύ περισσότερα απ’ όσα υπόσχεσαι ότι θα προσφέρεις και, όποτε έχεις προετοιμάσει τις κινήσεις σου και γνωρίζεις τι θέλεις να αποκομίσεις από κάθε κρίση και σύγκρουση, να μη διστάζεις να ρισκάρεις.

➥ Τέλος, πρέπει να αναφερθεί και το εξής: την κάκιστη συνήθεια να «σκιζόμαστε» για τους ξένους, ελπίζοντας να πάρουμε κάτι και στο τέλος να παίρνουμε (ξέρετε τι – ας μην το αναφέρουμε), την αποκτήσαμε λόγω του καταστρεπτικού για το έθνος περάσματος του Ελευθερίου Βενιζέλου από την πολιτική ζωή της χώρας.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}
Advertisement 3

Κορυφαίες Ειδήσεις