ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 30/09/2020

➥ Η λεζάντα της χρονιάς στη φωτογραφία που βλέπετε προέρχεται από τον λογαριασμό του Ιωάννη Σκουρλέτου στο facebook: «Μέχρι και τα χόρτα από τον κήπο πήρε ο Αμερικάνος (βλήτα, σέσκουλα, ζωχούς) και περιμένετε σκληρές διαπραγματεύσεις;»

➥ Στη φωτογραφία νο 2 μπορεί να μπει ως λεζάντα το «ματαιότης ματαιοτήτων και άτοπον ατόπων». Η «επιτροπή για τη διεθνή ύφεση και ειρήνη Θεσσαλονίκης» λέει στον Πομπέο να πάει «σπίτι του». Είναι «ανεπιθύμητος» ο Πομπέο ως «υπουργός του πολέμου», λες και υπήρξε ποτέ κάποιος υπουργός Εξωτερικών ισχυρής χώρας που έκοβε φλέβες για την ειρήνη. Οι υπουργοί δεν έχουν πρόβλημα με τον πόλεμο διότι δεν πολεμούν αυτοί.

➥ Το πρόβλημα με τον Πομπέο δεν είναι το «πολεμοχαρές» του χαρακτήρα του (αν είναι πολεμοχαρής), αλλά ότι είναι ξένος. Ξένη χώρα εκπροσωπεί, ξένα συμφέροντα υπηρετεί και οι ξένοι έρχονται εδώ όχι για να δώσουν κάτι επειδή «πολύ μας ηγάπησαν», αλλά για να πάρουν.

➥ Επίσης, ο Πομπέο, για όλους όσοι τυχόν δεν το αντιλήφθηκαν, είπε (με διάφορες διπλωματικές γαρνιτούρες) να τα βρούμε με τους Τούρκους.

➥ Το «να τα βρούμε με τους Τούρκους» σημαίνει κάτι πολύ απλό: να δώσουμε από τα δικά μας διότι, αφενός, μόνο οι Τούρκοι ζητούν (μια και βλακωδώς ακολουθούμε το παπανδρεϊκό δόγμα «δεν διεκδικούμε τίποτα») και, αφετέρου, ξέρει ότι εδώ είναι οι «μπόσικες» ηγεσίες, που δεν το έχουν σε τίποτα να δώσουν εθνικούς, υλικούς και άυλους, τίτλους.

➥ Οι εδώ ηγεσίες παραχωρούν εύκολα ελληνικά δικαιώματα διότι, εδώ που τα λέμε, δεν τα θεωρούν και τόσο δικά τους. Η ξενοδουλεία, που καλλιεργείται στην «ελίτ» εδώ και δεκαετίες, έχει μεταλλαχθεί σε ξενομανία. Τα υπόλοιπα έπονται…

➥ Ο Πομπέο, λοιπόν, ήρθε εδώ και για να κάνει και λίγο ριλάξ στην ηλιόλουστη αποικία πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Ανθρωπος είναι κι αυτός…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα