ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 16/10/2020

➥ Τα αναδρομικά δικαίως απασχολούν μεγάλη μερίδα των απομάχων της εργασίας. Συνταξιούχοι που είδαν τις αποδοχές τους να πετσοκόβονται άγρια λόγω μνημονιακών νομοθεσιών τώρα περιμένουν μη τυχόν και ρεφάρουν τμήμα από τη μεγάλη ζημιά που υπέστησαν.

➥ Αν κατορθώσουν να λάβουν μερικές εκατοντάδες ευρώ, θα μπορέσουν να «βουλώσουν» κάποιες από τις τεράστιες οικονομικές τρύπες που χάσκουν ορθάνοιχτες στην καθημερινότητά τους.

➥ Ωστόσο, υπάρχει κι ένας μικρός αριθμός συνταξιούχων εχόντων οικονομική άνεση. Ενας από τους λίγους είναι ο «γιατρός Τοξότης», ο οποίος είναι αναγνώστης και φίλος της «δημοκρατίας».

➥ Επικοινώνησε με τη στήλη και είπε ότι έστω και τώρα, στο παρά… τίποτα, πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε οι λίγοι συνταξιούχοι που διαθέτουν οικονομική άνεση να παραιτηθούν των όποιων αναδρομικών δικαιούνται, ώστε αυτά τα χρήματα να διατεθούν από το κράτος στις ανάγκες της εθνικής άμυνας.

➥ Η πρόθεση του «γιατρού Τοξότη» είναι αγαθή και ο σκοπός του ειλικρινής, φιλόπατρις, και είθε αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος να βρει μιμητές.

➥ Οι πολίτες θα ανέμεναν μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία να ξεκινούσε ακριβώς από εκείνες τις κατηγορίες συνταξιούχων που διαθέτουν οικονομική άνεση.

➥ Οι νυν και πρώην βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Δημοκρατίας θα έπρεπε να έχουν αποδώσει τουλάχιστον έναν μισθό και μία σύνταξη αλλά και το σύνολο των αναδρομικών που δικαιούνται υπέρ της εθνικής άμυνας.

➥ Οι πρώην και νυν αρεοπαγίτες, δικαστές και εισαγγελείς, που έχουν εξαιρετικά καλούς μισθούς και διάγουν βίο άνετο και ανέφελο, έπρεπε να έχουν ήδη προσφέρει τουλάχιστον έναν μισθό και μία σύνταξη αλλά και το σύνολο των αναδρομικών που δικαιούνται υπέρ της εθνικής άμυνας.

➥ Αν αυτοί οι προνομιούχοι κλάδοι δεν δώσουν το καλό παράδειγμα και δεν αποδείξουν έμπρακτα την προσήλωσή τους στα πατριωτικά ιδεώδη και στην ανάγκη υπεράσπισης της πατρίδας, πώς περιμένουν από τον άνεργο, τον κακοπληρωμένο ή απλήρωτο υπάλληλο και επαγγελματία να κάνει θυσίες;

➥ Συνδικαλιστικές ενώσεις και πάσης φύσεως σωματεία δικαστών, εισαγγελέων και βουλευτών, υπάρχουν. Ας δημοσιοποιήσουν, λοιπόν, την πρόθεσή τους να ενισχύσουν με αυτόν τον τρόπο την κοινή προσπάθεια, στερούμενοι ένα απειροελάχιστο κομμάτι από τους πλουσιοπάροχους μισθούς και συντάξεις τους, τους οποίους πληρώνουν οι φτωχοί πολίτες.

➥ Μια σταγόνα πράξης είναι προτιμότερη από έναν ωκεανό λόγων.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα