ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 11/11/2020

➥ Οι Αρμένιοι ηττήθηκαν μετά… πολλών επαίνων στον πόλεμο εναντίον του Αζερμπαϊτζάν (τυπικά) αλλά και της Τουρκίας (ουσιαστικά). Ο λόγος της ήττας τους δεν ήταν ο πόλεμος, αλλά πώς διαχειρίστηκαν την περίοδο της ειρήνης.

➥ Οι Αρμένιοι δεν εξοπλίστηκαν, πόνταραν πολύ στις ομάδες πίεσης (τα λεγόμενα λόμπι) που διαθέτουν σε ΗΠΑ και Ε.Ε. και, δυστυχώς, υπολόγιζαν στη ρωσική βοήθεια. Διεψεύσθησαν σε όλα. Οι Ρώσοι δεν ήθελαν να βοηθήσουν, αλλά να εγκατασταθούν στην περιοχή – και το έκαναν μαζί με τους Τούρκους συμμάχους τους.

➥ Οι διθυραμβικές παρουσιάσεις των αναμετρήσεων, όπου οι Αρμένιοι έσπευδαν στα μέτωπα της αναμέτρησης και πολεμούσαν «σαν λιοντάρια» για τη νίκη, συσκότιζαν την αλήθεια: οι Αρμένιοι πήγαιναν, όντως με γενναιότητα και με αυταπάρνηση στον πόλεμο, για να γίνουν… κιμάς από τα drones της Τουρκίας.

➥ Ενα σύνταγμα γενναίων, αλλά εξοπλισμένων με παλαιότερης τεχνολογίας όπλα μπορεί να γίνει… ψητό από έναν δειλό, χοντρό, νωθρό Αζέρο ή Τούρκο αποκεφαλιστή κατσαπλιά, ο οποίος απλώς θα γνωρίζει να χειρίζεται ένα μη επανδρωμένο αεροσκαφάκι Bayraktar, που θα κουβαλά μίνι, «έξυπνα» πυρομαχικά (MAM-L).

➥ Η Αρμενία έχασε τον πόλεμο όταν είχε ειρήνη. Αντί να αναπτύσσει τεχνολογία, να εξοπλίζεται σαν αστακός και να ετοιμάζεται για το αναπόφευκτο (πάντα είναι αναπόφευκτη μια σύγκρουση με την Τουρκία – αυτό ισχύει για όλους τους γείτονές της), συμπεριφερόταν ασύγχρονα με τις απαιτήσεις της… γειτονιάς.

➥ Η γενναιότητα των οπλιτών την εποχή των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης δεν λέει πολλά πράγματα.

➥ Και παλαιότερα έκρινε πολέμους η αμυντική υπεροπλία σε τεχνολογικό επίπεδο. Ας θυμηθούμε το υγρό πυρ των Βυζαντινών, τις μακεδονικές φάλαγγες με τις σάρισες, το ευέλικτο αθηναϊκό ναυτικό, τους εξελιγμένους θώρακες που είχε η στρατιά του Αλεξάνδρου αλλά και το κανόνι που είχε ο Μωάμεθ Β’, το οποίο δεν διέθεταν οι υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης.

➥ Το πρώτο ειδικό δικαστήριο που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα είναι αυτό για την τεχνολογική υστέρηση της χώρας, την ανυπαρξία εγχώριας παραγωγής οπλικών συστημάτων και την υστέρηση των πανεπιστημίων μας στο τεχνολογικό ράλι (αλήθεια, υπάρχει έδρα Ρομποτικής στα ημεδαπά ΑΕΙ;)

➥ Η… κλεπτομανία τμήματος της υποτιθέμενης ελίτ, η ανικανότητα και το βαρβαρότατο σύστημα των πολιτικών «βαρονιών» και της οικογενειοκρατίας μάς έχουν φέρει δεκαετίες πίσω από την Τουρκία.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα