ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 17/11/2020

➥ Ο ξεσηκωμός της Αριστεράς για το δικαίωμα στην πορεία του Πολυτεχνείου δεν είναι υποκριτικός. Είναι γνησιότατος και ερμηνεύεται με το ακόλουθο αξίωμα: κανείς δεν θέλει να του κλείνουν το μαγαζί.

➥ Μην κοιτάτε τους φουκαράδες με τα κανονικά μαγαζιά και τα κανονικότατα ενοίκια και τις τακτικές μισθοδοσίες που διπλομαντάλωσαν τα καταστήματά τους επειδή έτσι «ορίζει ο νόμος». Αυτοί είναι τα κορόιδα και πληρώνουν τα σπασμένα των έξυπνων.

➥ Ο νόμος στην Ελλάδα εφαρμόζεται μόνο στους ανήμπορους, ποτέ στους ισχυρούς.

➥ Οι της Αριστεράς και της προόδου είθισται να νομοθετούν και όσοι νομοθετούν εδώ στην μπανανία είθισται να νιώθουν υπεράνω του νόμου. Οπότε το αριστερό μαγαζάκι δεν έχει κάποιον σοβαρό λόγο για να κλείσει.

➥ Μαγαζί της Αριστεράς είναι το σκήνωμα της γιορτής του Πολυτεχνείου. Το περιφέρουν, το υπενθυμίζουν, το λιβανίζουν, το προσκυνάνε και δώσ’ του πάλι απ’ την αρχή. Έτσι βγαίνει το μεροκάματο.

➥ Δεν είναι αστεία υπόθεση το επάγγελμα, το επιτήδευμα εκάστου. Άλλος βγάζει το ψωμί του, άλλος το παντεσπάνι του, άλλη χτίζει βιλίτσα, μια παράλληλα αγοράζει ακίνητα στο εξωτερικό και ο παράλλος κουβαλάει μια αρμαθιά με κλειδιά εξώπορτας οικιών που έχει στο όνομά του.

➥ Χωρίς το Πολυτεχνείο, ένα σημαντικό κομμάτι της αριστερής νομενκλατούρας δεν θα έβρισκε δουλειά ούτε σε εποχικό μάζεμα ελιάς ούτε φράουλας. Ενώ, τώρα, με τις αναθυμιάσεις από το ετήσιο ζέσταμα των αγωνιστικών δαφνών έχουν κονομήσει τ’ άντερά τους και μασουλάνε τα σωθικά του κράτους.

➥ Γιατί να μην κάνουν πορεία Πολυτεχνείου; Γιατί να αυτοακυρωθούν; Ακόμα και οι υποτιθέμενοι ιδεολογικοί «αντίπαλοι» έχουν ξεμασελιαστεί να λένε «σέβομαι τους αγώνες και τις θυσίες της Αριστεράς». Κορόιδα είναι ν’ αφήσουν τέτοια δουλειά στρωμένη;

➥ Αντε, παιδιά, καλές εισπράξεις!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα