ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 18/01/2021

➥ Οι εκπρόσωποι της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και όλο το σύστημα «ισχύος» του χρεοκοπημένου κρατιδίου στέλνουν αδιάκοπα, μονότονα, το ίδιο μήνυμα: «Δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών στην Ελλάδα. Μόνο πρωθυπουργός υπάρχει».

➥ Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν πρέπει να γράφεται με κεφαλαίο «δ», ούτε εκτός εισαγωγικών. Είναι «δικαιοσύνη», διότι Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο η βούληση και τα συμφέροντα των φυλάρχων που κληρονομούν την εξουσία.

➥ Ας πάρουμε για παράδειγμα την Μπεκατώρου. Πολύ σωστά, έστω έπειτα από την παρέλευση 22 ετών, η αθλήτρια κατήγγειλε αυτό που υπέστη. Η σιωπή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και συνενοχή για όσους γνωρίζουν και επιλέγουν να μη μιλήσουν, αλλά και αφόρητο βάρος για τα θύματα.

➥ Ομως, ο πρωθυπουργός πήρε θέση. Και η υπουργός Πολιτισμού. Δίκασαν και καταδίκασαν τον καταγγελθέντα πριν αποφανθούν τα ποινικά δικαστήρια για το θέμα. Πήραν θέση και τα κόμματα και η γυναίκα του πρωθυπουργού.

➥ Μπορεί ο παράγοντας αυτός να είναι ένοχος όχι μόνο για το συγκεκριμένο, αλλά και για πολλά άλλα. Ομως, μπορεί και να μην είναι. Δεν έχει περάσει από το μυαλό κανενός και καμιάς η σκέψη ότι ενδέχεται να είναι αθώος ή όχι τόσο ένοχος όσο τον παρουσιάζει η καταγγελία;

➥ Και για ποιον λόγο ο πρωθυπουργός πήρε αμέσως θέση εναντίον του αθλητικού παράγοντα για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ για τον φίλο του δεν έκανε το ίδιο;

➥ Ο λόγος γίνεται για τον πρώην κουμανταδόρο της επικοινωνιακής ομάδας του Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη, που κατηγορήθηκε για επ’ αμοιβή ασέλγεια σε ανηλίκους που είχαν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους – και ο Μητσοτάκης ανέθεσε σε δύο βουλευτές του κόμματός του να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Γεωργιάδη στο δικαστήριο.

➥ Ο πρωθυπουργός έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά; Κι αν είναι, βρε παιδί μου, να δικάζουν, να αθωώνουν και να καταδικάζουν ο πρωθυπουργός και η γυναίκα του, ας καταργήσουμε τα δικαστήρια, να γλιτώσουμε και τους χρυσούς μισθούς στους δικαστικούς.

➥ Ετσι, και ειλικρινείς θα είμαστε με τους εαυτούς μας και θα εξοικονομήσουμε πολλά από τα χρήματα που δαπανούμε ασκόπως κάθε χρόνο.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα