ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 02/06/2021

➤ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η παρουσία του στην κυβέρνηση θα μπορούσε και να χαρακτηριστεί κωμική, αν δεν υπήρχαν τόσοι νεκροί σπαρμένοι από εγκληματικές ενέργειες στους δρόμους της Αθήνας, στην περιφέρεια, στο σύνολο της επικράτειας. Γι’ αυτό θεωρείται τραγική…

➤ Το πιστολίδι πέφτει σύννεφο στην πατρίδα μας και ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» (ακόμα ένα ανέκδοτο συμπυκνωμένο σε ονομασία υπουργείου) καταγγέλλει τους πάντες εκτός από την ανεπάρκειά του.

➤ Οι κρότοι από τις εκπυρσοκροτήσεις των καλάσνικοφ μάλλον τον ξύπνησαν και απεφάνθη ο πολύπειρος πασόκος: «Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές, αλλά έχει πολύ χρήμα κι έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς, θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας».

➤ Το εξωφρενικό στην προαναφερθείσα χρυσοχοΐδειο πρόταση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η χρήση χρόνου μέλλοντα: «Θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας» – λες και δεν έχουμε!

➤ Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η πεποίθηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι η εγκληματικότητα μπορεί να καταπολεμηθεί με δηλώσεις, με παραστάσεις στον Αρειο Πάγο, με ύφος τεθλιμμένο και υποσχέσεις ταχείας εξιχνίασης φρικτών εγκλημάτων.

➤ Η «δημοκρατία» έγραφε στη στήλη «Η θέση μας» τα ακόλουθα: «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπηρετώντας στο ακέραιο τη συνολική εικόνα που είχε δημιουργήσει στα τέλη της ολέθριας θητείας της η κυβέρνηση Σημίτη, η οποία τον… ανέδειξε, είναι ένας απλός παρατηρητής των γεγονότων.

➤»Στο μόνο που διαφέρει από τον μέσο όρο των ανεπαρκών διαχειριστών της εκτελεστικής εξουσίας είναι ότι κάνει συχνότερα δηλώσεις απ’ όσο συνήθως αναμένεται. Σε κάθε δολοφονία, σε κάθε χτύπημα της μαφίας, σε κάθε άγρια επίθεση εναντίον της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών βλέπουμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να κάνει δηλώσεις και να δεσμεύεται για την ταχεία εξιχνίαση και τη σύλληψη των δραστών, και η πραγματικότητα του απαντά την επομένη με ακόμα ένα φρικιαστικό έγκλημα».

➤ Φυσικά, η Ελλάδα δεν μπορεί να αρκεστεί σε δηλώσεις, υποσχέσεις και ύφος βαρύ κι ασήκωτο. Οι παραβατικοί δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Πολιτικοί που να μπορούν να αποδώσουν χρειάζονται…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα