ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 17/06/2021

➤ «Παγκόσμια προβολή για την Ακρόπολη η φωτογράφιση του Dior». Δεν είχαν αυτό ακριβώς κατά νου οι αρχαίοι Αθηναίοι όταν οικοδομούσαν τον Παρθενώνα και όλα τα περικαλλή κτίσματα στον Ιερό Βράχο.

➤ Ο ρόλος, η αποστολή και η λειτουργία των κτισμάτων στον Βράχο της Ακροπόλεως ήταν κυρίως θρησκευτικός και δευτερευόντως πολιτικός, ως τόπων συνάξεως και συνδέσεως των πολιτών μέσω κοινών λατρευτικών εμπειριών.

➤ Όσο και να το κάνεις, είναι κατάντια για έναν γνήσιο απόγονο και νόμιμο κληρονόμο να καμαρώνει επειδή κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν τους ναούς του για να προβάλλουν κιλότες και φορέματα.

➤ Είναι ξεκάθαρη εκπόρνευση η διάθεση ναών και ιερών για να λειτουργήσουν σαν… ντεκόρ και να ποζάρουν δίπλα τους μοντέλα και να βρέξει παράδες στους ιδιοκτήτες μιας ξένης επιχείρησης αλλά και στις τσέπες των ελληνόφωνων μεταπρατών.

➤ Και πολιτικοί από δίπλα κορδώνονται και ακκίζονται επειδή εκείνοι κατάφεραν το πολυδιαφημισμένο νταβατζιλίκι, εκείνοι έκλεισαν τη «δουλειά» για να «προβληθεί» η θεά Αθηνά στα σαλόνια όπου αράζει νωχελικά η εξουθενωμένη από τις κραιπάλες ελίτ της συμφοράς.

➤ Πόσο καμάρι η ξεφτίλα, πόσα χαμόγελα στα αγγέλματα της κατάντιας, πόσο λαμπερό το σκοτάδι της παρακμής.

➤ Βιάζονται να ξεφορτωθούν, να… ξεστοκάρουν ό,τι ελληνικό για να φέρουν ξένο ώστε να νιώσουν ασφαλείς, μια και η ελληνικότητα τους προκαλεί αναφυλαξία.

➤ Ξεφορτώθηκαν τη δραχμή, φέραν ευρώ, ξεφορτώνονται τους Ελληνες, φέρνουν αλλοδαπούς, ξεφορτώνονται εδάφη και τα κάνουν γκρίζες ζώνες, ξεφορτώνονται τα ιερά, τα κάνουν πασαρέλες (αφού πρώτα τα τσιμεντώσουν), ξεφορτώνονται τη λογική κάνοντάς την πολιτική ορθότητα, ξεφορτώνονται και την ηθική βάζοντας την παραφροσύνη με στρας, γόβες, φτερά και πούπουλα να… παρελάσει στους δρόμους των πόλεων.

➤ Η Αθηνά είναι σοφή, είναι και πολεμίστρια. Είθε και οι δυο της ιδιότητες να χρησιμεύσουν στους Ελληνες που απέμειναν όρθιοι και καθαροί.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα