ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 21/10/2021

➤ Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, συνάδελφος στη «δημοκρατία», ανακάλυψε μέγα λαβράκι, φρεσκότατο, σπαρταριστό και δηλητηριώδες σαν λαγοκέφαλο! Πρόκειται για το ψήφισμα του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής Σχολής Αθηνών, που συνυπέγραψε και η ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας (επιφυλασσόμενη μόνο για κάποιες… εκφράσεις, όχι για το περιεχόμενο).

➤ Το ψήφισμα αναφέρεται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και αποφαίνεται πριν από τη διεξαγωγή της δίκης για τους ενόχους. Θαυμάστε σκεπτικό: «Ο Ζακ ή Ζackie ήταν ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα που δεχόταν έμφυλες και οικονομικές καταπιέσεις και δολοφονήθηκε από τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία που πολεμούσε σε όλη του τη ζωή.

➤ Στοχοποιήθηκε ακόμα και μετά τον θάνατό του ως ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ υποκείμενο, ως οροθετικός, ως τοξικοεξαρτημένος στο πλαίσιο του συντηρητισμού, του ρατσισμού και της καταπίεσης, που αναπαράγονται στην κοινωνία μας από τις πολιτικές αυτού του συστήματος.

➤ Τα ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν τη δολοφονία αυτή σαν μία περίπτωση αυτοάμυνας, ξεπλένοντας τους δολοφόνους και τους αστυνομικούς και αναπαράγοντας αισχρολογίες και ψεύδη για το περιστατικό, ενώ όλα τα στοιχεία (τοξικολογικές εξετάσεις, αποτυπώματα, μαρτυρίες) συνηγορούν για τα αντίθετα. […]

➤ Ο τρόπος που αντιμετώπισαν οι καταστηματάρχες και οι αστυνομικές δυνάμεις τον Ζακ εκείνη την ημέρα αποτυπώνει την τοξικοφοβία, την ομοφοβία, τα κοινωνικά στερεότυπα που τους οδήγησαν να φτάσουν αβίαστα στο πόρισμα ότι ο Ζακ αποτελούσε απειλή. […]

➤ Ταυτόχρονα, η άγρια και σε κάθε περίπτωση δυσανάλογη επίθεση που δέχτηκε ο Ζακ αποτυπώνει ξεκάθαρα το ωμό μίσος της κοινωνίας για οτιδήποτε δεν εμπίπτει στην κανονικότητα, στις πατριαρχικές νόρμες, αποτυπώνει τον κανιβαλισμό που καλλιεργείται μέσα σε καθημερινούς ανθρώπους αλλά και θεσμικά κατ’ εξοχήν μέσα στην αστυνομία.

➤ Στηρίζουμε την κινητοποίηση έξω από το Μικτό Ορκωτό (Δέγλερη 4) στις 20/10, ώρα 9.00 και φωνάζουμε ότι αφεντικά και αστυνομικοί δολοφόνησαν μια από εμάς».

➤ Μετά την ανάγνωση των παραπάνω δεν μπορεί παρά να ανατριχιάζεις σκεπτόμενος τι έχεις να τραβήξεις, αν μπλέξεις με δικαστήρια την εποχή που όσες και όσοι συνυπέγραψαν το ψήφισμα θα έχουν γίνει δικηγόροι, δικαστές και δικαστίνες.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα