ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 24/05/2022

➤Στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση, στην οποία η Νέα Δημοκρατία φάνηκε να μην έχει τα αναμενόμενα… κεσάτια που φαίνεται να εξασφαλίζουν οι πολιτικές της σε μια σειρά από ζητήματα (ακρίβεια, πανδημία κ.ά).

➤Μάλιστα, έτσι όπως παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. δείχνει να έχει εκλογικά «κέρδη» ακόμα και από κόμματα στα δεξιά της, όπως η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

➤Την εικόνα αυτή ανατρέπει ο γνωστός συγγραφέας Γιάννης Κολοβός με επεξηγηματικό tweet του, που αξίζει να διαβάσετε:

➤«ΠΡΟΣΟΧΗ στο ΤΙ και ΠΩΣ διαβάζουμε τις δημοσκοπήσεις! Στα σημερινά “ΝΕΑ” δημοσιεύεται δημοσκόπηση της GPO στην οποία αναφέρεται μεγάλη “εισροή” ψηφοφόρων ΠΡΟΣ τη Ν.Δ. από τα δεξιά της (Ελληνική Λύση). Αλήθεια ή μαγική εικόνα;

➤»Η δημοσκόπηση καταγράφει εισροή από την Ε.Λ. προς τη Ν.Δ. 8,8% και εκροή (από τη Ν.Δ. προς την Ε.Λ.) 2,6%. Το στοιχείο αυτό δημιουργεί την εντύπωση εισροής δεξιών (!) ψηφοφόρων προς μια Ν.Δ. η οποία ιδεολογικά και πολιτικά κινείται ολοένα και περισσότερο προς το… Κέντρο!

➤»Καθώς τα ποσοστά αυτά αναφέρονται στους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων του 2019, αν γίνει η αναγωγή σε ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ αριθμούς, η εικόνα γίνεται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ
•Ψηφοφόροι Ε.Λ. 2019: 209.290 => το 8,8% αυτών: 18.417.
• Ψηφοφόροι Ν.Δ. 2019: 2.251.618 => το 2,6% αυτών: 58.542.

➤»Αρα, σε ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ, η Ν.Δ. παίρνει από την Ε.Λ. 18.417 ψηφοφόρους, αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ χάνει προς αυτήν… 58.542! Ουσιαστικά, η Ν.Δ. έχει ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΡΟΗ προς την Ελληνική Λύση 40.125 ψηφοφόρων. Συνεπώς, ΠΡΟΣΟΧΗ στο τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δείχνει κάθε δημοσκόπηση».
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα