ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 30/12/2022

● Μια συμβουλή λίγο πριν από το γύρισμα του χρόνου: να έχουμε περισσότερη αυτοκριτική και αυτοέλεγχο, παρά να «προσφέρουμε» συμβουλές και κριτική σε τρίτους.

● Ειδικά την περίοδο των γιορτών οι νουθεσίες με σηκωμένο το φρύδι και βλέμμα του στιλ «εγώ θα σε καθοδηγήσω, άμυαλο παιδαρέλι» ηχούν ενοχλητικότατες – ειδικά από εκείνες κι εκείνους που δεν σε διδάσκουν με το προσωπικό παράδειγμά τους.

● Ο «γάτουλας», που έχει φεσώσει όσες και όσους μιλούν ελληνικά, σου δίνει συμβουλές για να επιτύχεις στις επιχειρήσεις. Ο αλογομούρης, που πάντα για έναν αγώνα θα κέρδιζε εκατομμύρια στο στοίχημα, σου προσφέρει τον «άχαστο» τρόπο να νικάς στον τζόγο.

● Ο άτεκνοι σου λένε πώς να μεγαλώσεις τα παιδιά σου και οι παντρεμένοι με παιδιά σού υποδεικνύουν μεθόδους να διάγεις μια τέλεια εργένικη ζωή.

● Από όλες τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων οι ενοχλητικότεροι είναι εκείνοι που έχουν μια εμμονή με τις ιδέες – άλλοι απορρίπτοντάς τες κι άλλοι μιλώντας με πάθος υπέρ αυτών.

● Οι μηδενιστές, που σταυροκοπιούνται μανιακά με το πρώτο ταρακούνημα του αεροπλάνου ή το τραμπάλισμα του πλοίου στα 5 Μποφόρ, σε ειρωνεύονται αν πιστεύεις οπουδήποτε.

● Οι ιδεολόγοι, που φαντασιώνονται πως είναι κάτι ανάμεσα στον Απόστολο Παύλο και τον Παύλο Μελά, σε κριτικάρουν επειδή δεν τους πολυφαίνεσαι πιστός – ακριβώς τη στιγμή που εκείνοι δεν μπορούν καν να μετρήσουν πόσες φορές έχουν ξεπουλήσει (τοις μετρητοίς και με δόσεις) ό,τι δηλώνουν πως πιστεύουν.

● Οι «φιλόζωοι», που κρύβουν τον μισανθρωπισμό τους πίσω από την εκδικητική αφοσίωση στα κατοικίδια, σε αποκαλούν παλιάνθρωπο αν δεν σου αρέσει η παρουσία αγριεμένων πιτ μπουλ στην παρέα, και οι σκυλομάχοι και γατοφονιάδες θεωρούν ακόμα και το τάισμα ζώων που πεινούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. «Εδώ λιμοκτονούν παιδιά στην Αφρική κι εσύ ταΐζεις γάτες;» ρωτούν έκπληκτοι.

● Λιγότερη κριτική, παιδιά. Λιγότερες και πολύ διακριτικές συμβουλές. Αφήστε κάθε άνθρωπο να ζήσει όπως νομίζει, δίχως να του κάνετε ακόμα και την εορταστική ανάπαυλα να φαντάζει αφόρητη.

● Χρόνια πολλά και ευτυχές το νέον έτος!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα