ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 05/01/2023

Οι Eλληνες πληρώνουν μαλλιοκέφαλα για νοίκια όχι επειδή μειώθηκαν οι προς ενοικίαση οικίες ή επειδή αυξήθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας. Και ο πληθυσμός μειώθηκε και τα σπίτια έχουν αυξηθεί. Oμως, τα σπίτια τα καβατζώνουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι ξένοι.

Οι φτωχοί αλλοδαποί επιδοτούνται από την Τουρκία για να έρθουν εδώ, όπου τους διαθέτουμε δωρεάν στέγη, σίτιση, περίθαλψη και… ίντερνετ. Με τα διάφορα προγράμματα τύπου ESTIA έχουν καταλάβει χιλιάδες διαμερίσματα.

Οι πλούσιοι ξένοι αγοράζουν ελληνικά ακίνητα κοψοχρονιά έπειτα από τη δεκαετή μνημονιακή, οικονομική καταστροφή και την υπερφορολόγηση με τα κερατόσημα τύπου ΕΝΦΙΑ, που μας άφησε (σχεδόν όλους) πανί με πανί.

Ερχονται οι συνταξιούχοι Γερμανοί, Αγγλοι και Ολλανδοί για να ξεψυχήσουν τιγκαρισμένοι φτηνή μπίρα σε μανιάτικο, κρητικό ή κυκλαδίτικο τοπίο. Οι ανήλιαγες χώρες τους είναι καλές για να βγάλεις λεφτά, αλλά όχι και τόσο καλές για να τα δαπανήσεις λίγο πριν από το φινάλε.

Ερχονται Κινέζοι και Τούρκοι που αγοράζουν σπίτια για να κονομήσουν τη βίζα και να την κοπανήσουν όταν το καθεστώς της χώρας τους κάποτε θα στραφεί εναντίον τους. Τώρα θα σκάσουν μύτη μαζικά και οι Αμερικανοί για να αγοράσουν ό,τι κινείται. Το «Forbes» τούς προτείνει να έρθουν για να ζήσουν στην Ελλάδα χωρίς να εργάζονται!

Στη διεύθυνση https://www.forbes.com/sites/laurabegleybloom/2023/01/02/quit-your-job-and-move-abroad-10-cheapest-places-to-live-in-the-world/?sh=40a2a93652a8 στο άρθρο το οποίο τιτλοφορείται «Παραιτηθείτε και μετακομίστε στο εξωτερικό» αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

● «Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα με περίπου $1.900 τον μήνα και ένας εργένης από περίπου $1.600. […] Αλλά να έχετε κατά νου ότι για μια ανανεώσιμη βίζα διαμονής, πρέπει να δείξετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ τον μήνα».

Κοντολογίς, αν δεν κινηθούμε αποφασιστικά, έξυπνα και γρήγορα, τη βάψαμε!

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα