ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 10/02/2023

Σιγά μην πήγαινε φυλακή ο Φιλιππίδης… Στην Ελλάδα ζούμε και έχουμε πλέον πείρα από τέτοιες υποθέσεις. Εδώ δεν γίνονται αυτά.

● Επίσης, στα μάτια των καχύποπτων αναγνωστριών φαντάζει κάπως προσβλητικό για τα θύματα το σκεπτικό της εισαγγελέως. Μεταξύ άλλων, για να δικαιολογηθεί η πρότασή της να μην προφυλακιστεί ο καταδικασθείς για απόπειρες βιασμών αναφέρει:

● «Δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι φυγόδικος, δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση, που δεν είναι φιλικά πλέον προς αυτόν. Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του».

● Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, ο Φιλιππίδης έκανε απόπειρες βιασμών μόνο όταν ένιωθε το πεδίο «φιλικό» – δηλαδή στην τηλεόραση και στο θέατρο. Γιατί ο «κοινός παρονομαστής» (το θέατρο και η τηλεόραση) ήταν φιλικός; Γιατί ο Φιλιππίδης είχε ισχύ εκεί. Αρα, στην τηλεόραση και στο θέατρο το κλίμα «σήκωνε» απόπειρες βιασμών γυναικών, διότι ο Φιλιππίδης είχε δύναμη.

● Και τώρα που δεν έχει ισχύ σε θέατρο και τηλεόραση, η εισαγγελεύς θεωρεί ότι ο Φιλιππίδης θα είναι ήσυχος.

● Κι η φήμη -ακόμα κι η αρνητική- δεν είναι δύναμη; Εδώ ο Ηρόστρατος πυρπόλησε τον Ναό της Αρτέμιδας στην Εφεσο για να γίνει διάσημος και να αποκτήσει υστεροφημία.

● Ο Φιλιππίδης απώλεσε ΟΛΕΣ τις γνωριμίες του στο θέατρο; Σβήστηκαν ΟΛΕΣ οι καταχωρίσεις τηλεφωνικών αριθμών σημαινόντων ανθρώπων από το καρνέ του;

● Η εισαγγελεύς είναι σίγουρη ότι δεν θα θεωρήσει ο δράστης άλλους «κοινούς παρονομαστές» φιλικούς προς αυτόν;

● Και μια τελευταία απορία: Αυτό το «κάτι-σαν-εγκεφαλικό» που έπαθε στην προφυλάκισή του κι ήταν ετοιμοθάνατος του πέρασε; Εγινε καλά ο άνθρωπος ή να βάλουμε τις φωνές;

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα