ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 24/02/2023

● Μια που καρναβαλιζόμεθα γενικώς και το ξεφάντωμα είναι σχεδόν υποχρεωτικό, ας προτείνομεν ένα γλέντι με κάποιο πολιτικό περιεχόμενο.

● Η πρόταση -τουλάχιστον για τους εν Αττικώ Λεκανοπεδίω ευρισκομένους- αφορά το παλαιοπασοκικό πάρτι που θα αρχίσει αύριο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου (και άγνωστο πότε θα τελειώσει) στον Βιβλιοπότη. Το ιδιαίτερο αυτό καφενείο ποτίζει και ταΐζει τους αποκαμωμένους αλλά και τους κεφάτους περαστικούς στο κέντρο των Αθηνών.

● Εκεί θα ακούσετε σε ζωντανές εκτελέσεις λαϊκά τραγούδια αλλά και σκυλάδικα της εποχής που μεσουρανούσαν οι παλαιοπασόκοι.

● Ο προτεινόμενος ενδυματολογικός κώδικας διασαφηνίζεται στη σχετική αφίσα και είναι «ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο».

● Ο Βιβλιοπότης βρίσκεται εντός στοάς στη θρυλική οδό Χαριλάου Τρικούπη στον αριθμό 14. Σπεύσατε!

● Μια νέα κυκλοφορία στον χώρο του βιβλίου τιτλοφορείται «Η εθνική συνείδηση ως έννοια και ως αντίληψη στον αρχαίο ελληνικό κόσμο». Συγγραφέας ο Γιώργος Σύρος. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εκτωρ.

● Οπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό κείμενο, για τον στόχο της έκδοσης «επιχειρείται η ανασύνθεση ενός βασικού μέρους της ιστορίας του αρχαίου ελληνικού κόσμου, μία αναψηλάφηση γεγονότων θεμελιώδους ιστορικής σημασίας, οι φιλοσοφικές και κοινωνικές προεκτάσεις των οποίων φθάνουν ως τις μέρες μας.

●»Μέσω δε της αντιπαραβολής της αρχαιοελληνικής εθνικής κοσμοαντιλήψεως προς τη σύγχρονη εθνοαποδομητική πολεμική, ανασυντίθενται τα καίρια εκείνα ζητήματα μεγίστης ιστορικής και κοινωνικής σημασίας, το εύρος της παιδαγωγικής επιδράσεως των οποίων έχει συσταλεί και η ηθοπλαστική τους δύναμη έχει ατονήσει».

● Το προαναφερθέν βιβλίο μπορεί να φανεί χρήσιμο στους μελετητές του ζητήματος της εθνικής συνείδησης στην ελληνική αρχαιότητα.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα