ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 10/03/2023

● Τους υπουργούς Μεταφορών, που πρέπει να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το έγκλημα στα Τέμπη, πρέπει να τους κάνουν παρέα και πρωθυπουργοί και υπουργοί Δικαιοσύνης.

● Οι παραπάνω οφείλουν να εξηγήσουν στη Δικαιοσύνη για ποιον λόγο ιεράρχησαν τις ζωές των Ελλήνων κάτω από το «δικαίωμα» των συμμοριών των Ρομά* να κόβουν καλώδια από το σιδηροδρομικό δίκτυο, να διαλύουν τις κρατικές υποδομές, να προκαλούν δυστυχήματα και να καταστρέφουν την καθημερινότητα των φορολογούμενων δουλοπάροικων του κράτους.

● Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας πουν όλοι αυτοί οι σοφοί εξουσιαστές για ποιον λόγο η υπονόμευση της ασφάλειας των μεταφορών και η συστηματική δολιοφθορά των κρατικών υποδομών αντιμετωπίζεται βελούδινα από τη νομοθεσία.

● Ολοι οι παραπάνω δεν έλεγαν με τον κορονοϊό ότι έπρεπε να κάνουν ό,τι χρειαστεί (ακόμα και να προστιμάρουν τον παππού, που καθόταν αμάσκωτος, μόνος του, σε παγκάκι) για να σωθεί έστω και μία ζωή;

● Τις ζωές των νέων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη δεν τις υπολόγιζαν; Αυτοί δεν ήταν άνθρωποι; Μόνο οι συμμορίτες που κόβουν καλώδια και τα πουλάνε για χαλκό έχουν δικαιώματα;

● * Οι Ρομά είναι μια κοινωνική ομάδα πολιτογραφημένων Ελλήνων, που το κράτος θεωρεί ότι αδικεί και τους δίνει μια σειρά από επιδόματα. Αυτή η κοινωνική ομάδα επιδοματούχων αποκαλείτο «γύφτοι». Ετσι τους έλεγαν επί σειρά γενεών μερικά εκατομμύρια Ελληνες και λογοτέχνες, όπως οι Κωστής Παλαμάς, Γιάννης Γρυπάρης, Αγγελος Σικελιανός, Μανόλης Αναγνωστάκης, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Γεώργιος Δροσίνης και Γεώργιος Βιζυηνός.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα