ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 23/03/2023

● Αυτό με το «βαθύ αναχρονιστικό κράτος» που ακούγεται τελευταία είναι σωστό. Στ’ αλήθεια υπάρχει αναχρονισμός στην Ελλάδα.

● Η βασική έκφραση του αναχρονισμού είναι η αναξιοκρατία. Να ορίζονται, προτιμώνται και διορίζονται άνθρωποι σε θέσεις και αξιώματα για τα οποία είναι εμφανώς ακατάλληλοι.

● Ο ορισμός, η επιλογή και ο διορισμός αυτών των προσώπων συνήθως γίνεται για λόγους συγγενικούς, φιλικούς, κομματικούς – πελατειακούς και ερωτικούς.

● Οταν γεμίζει το Δημόσιο με φίλους, συγγενείς, γιους, ανιψιούς, ερωμένες και ψηφοφόρους, είναι αναπόφευκτο να βαθύνει πολύ το κράτος, να γίνει άβυσσος που καταπίνει το έθνος ολόκληρο.

● Και μια που αναφέρουμε αυτό το φαινόμενο, ας δοξάσουμε το σύστημα εξουσίας και τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, πρώην και νυν, που είναι άπαντες αυτοδημιούργητοι.

● Να, καλή ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι γιος πρωθυπουργού και γόνος πολιτικής οικογενείας, κάθε άλλο. Στην ιχθυόσκαλα της Δραπετσώνας δούλευε και τον πήραν από τη δουλειά για να τον εγκαταστήσουν (με τα λέπια κολλημένα ακόμα στο σακάκι) στο Μέγαρο Μαξίμου.

● Και ο Κώστας Καραμανλής ο ήσσων, ο πρώην υπουργός Μεταφορών με τα 57 φέρετρα στην πλάτη, αυτοδημιούργητος. Οικοδομή δούλευε και τον αποθέωσε στις κάλπες ο λαός επειδή ήταν το πιο γρήγορο μυστρί και καροτσάκι στην πιάτσα. Ασος στην μπετονιέρα και μετρ του σοβά.

● Αχ, κατακαημένη πατρίδα, τι τραβάς και δεν το μαρτυράς…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα