ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 28/03/2023

● Από χθες υποτίθεται ότι καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της μάσκας προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βγήκε, καθώς μας ενημέρωσε η κυβέρνησις, και σχετικό ΦΕΚ.

● Η αλήθεια είναι ότι η κατάργηση -ειδικά από τους Ρομά καθώς και τους αλλοδαπούς, τουρίστες και λαθρομετανάστες- έχει γίνει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, δίχως να βγει ανακοίνωση ή να εκδοθεί ΦΕΚ.

● Μόνο η πλειονότητα των «μη ευπαθών» Ελλήνων φορούσε μάσκα. Οι νομιμόφρονες ήταν εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και να βλέπουν τους άλλους να μιλούν στα κινητά τους, να χαχανίζουν και να βήχουν μπροστά τους δίχως να δίνουν δεκάρα.

● Και σαν να μην έφτανε αυτό το θέατρο του παραλόγου, είχες και το κερασάκι στην τούρτα της ανυπαρξίας μέριμνας για τους πολίτες, συνδυασμένης με τον παγιωμένο πλέον κρατικό σαδισμό: να ακούς μηνύματα για την υποχρεωτικότητα της μάσκας στα αγγλικά, στα γαλλικά και τα γερμανικά!

● Βλέπεις τους ξένους χωρίς μάσκα, σε λούζουν τα σάλια από τα απύλωτα στόματά τους (μα, καλά, δεν νιώθουν την ανάγκη να σιωπήσουν λίγο, όταν ο διπλανός τους απέχει χιλιοστά;) κι ακούς τα «μάσκεν φλιχτ» και τα λοιπά ξενικά στα ηχεία του βαγονιού, που μεταδίδουν ήχο τύπου τζιτζίκι-πηγάδι-τηγάνι.

● Κι όλα αυτά να συμβαίνουν σ’ ένα βαγόνι ρημαδιό, γεμάτο γκράφιτι, που ζέχνει από τσίκνα, μπόχα και μασχαλίλα.

● Κι ύστερα ο Καραμανλής με τα 57 φέρετρα στην πλάτη να σου δηλώνει ότι θέλει να τον κρίνει ο λαός των Σερρών.

● Το τι θέλουμε εμείς οι επιβάτες να συμβεί στον Καραμανλή και στους προκατόχους του αποφεύγουμε να το γράψουμε. Το αφήνουμε στη δημιουργική φαντασία του επιβατικού κοινού…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα