ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 12/04/2023

● Ο κόσμος του διαδικτύου θυμίζει κάπως τα παιδιά. Πείθεται μεν εύκολα από διάφορα… παραμύθια, αλλά, από την άλλη, ενίοτε συμπεριφέρεται με ευθύτητα και σκληρότητα που κόβουν την ανάσα.

● Ετσι είναι και τα παιδιά: αυθόρμητα, εύπιστα και σκληρά. Ο κόσμος του διαδικτύου, που ήδη επικράτησε, αφού διαδέχθηκε την προτεραία τηλεοπτική κατάσταση, δεν έχει ίχνος σεβασμού σε πρόσωπα, σύμβολα και καταστάσεις της αποκαλούμενης Μεταπολίτευσης.

● Η απόρριψη αυτής της περιόδου δεν είναι ήπια, αλλά ηχηρή, προκλητική. Η επίδειξη της αποδοκιμασίας των πολιτικο-μιντιακών συμβόλων των προηγούμενων δεκαετιών φτάνει ακόμα και σε επίπεδα ανατριχιαστικά, όπως ο γέλως στο άγγελμα του θανάτου ενός εκδότη.

● Στις εικόνες βλέπετε την ανάρτηση της είδησης του θανάτου του πρώην εκδότη Γιώργου Μπόμπολα στο facebook από δύο γνωστές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, το news247.gr και το cnn.gr.

● Ενώ έχει περάσει μία ώρα από τη γνωστοποίηση του γεγονότος, στο μεν news247.gr η κυρίαρχη αντίδραση των αναγνωστών ήταν το εικονίδιο του γέλιου, στο δε cnn.gr το γέλιο ήταν η δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή!

● Η χρεοκοπία της χώρας, η υπαγωγή στο Μνημόνιο και η διάψευση των προσδοκιών των πολιτών από την «κυβέρνηση της Αριστεράς» γκρέμισαν ό,τι είχε απομείνει από τις ιδεολογικοπολιτικές κατασκευές των τελευταίων δεκαετιών.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα