ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 07/06/2023

● Ο Ελληνας εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης δεν αποκλείεται να κάτσει χίλια χρόνια στη φυλακή και στο φινάλε να πληρώσουμε και τα έξοδα της σίτισής του και της ηλεκτροδότησης – υδροδότησης του κελιού του. Μας «γλεντάει» ακόμα και η Αλβανία…

● Τζάμπα περιμένουμε να έχουν τσίπα το κράτος, οι αξιωματούχοι, οι εκλεγμένοι και μη διοικούντες, την ίδια στιγμή που συμπεριφέρονται σαν φύλαρχοι ιθαγενών και υποδέχονται… τουρίστες κερνώντας τους κουλούρια και με χορούς και τραγούδια, όπως γινόταν στην ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο».

● Ο λόγος γίνεται για την άθλια παράσταση της υποδοχής των τουριστών που ήρθαν με κρουαζιερόπλοια στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας (κεντρική φωτό).

● Εγραφε η «δημοκρατία» χθες στο κύριο άρθρο της:

● «Αυτή η ανεκδιήγητη εικόνα παραπέμπει σε ταινίες περασμένων δεκαετιών, στις οποίες χαρωποί ιθαγενείς καλωσορίζουν τους δυτικούς θαλασσοπόρους φορώντας φούστες από άχυρα και μπανανόφυλλα, αναμένοντας τη δική τους ανταμοιβή – τις παραδοσιακές χάντρες και τα καθρεφτάκια, με τα οποία οι αποικιοκράτες “εξαγόραζαν” τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών του Τρίτου Κόσμου.

● Το ελληνικό κράτος, όταν οι εκπρόσωποι των Αρχών υιοθετούν τέτοιου είδους νοοτροπίες, δείχνει να προορίζει τους πολίτες όχι για “σερβιτόρους” της Ευρώπης, όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου (ένα οξύ και καθ’ όλα άδικο σχόλιο για το συγκεκριμένο, ιδιαίτερα απαιτητικό και τίμιο επάγγελμα), αλλά για γελωτοποιούς της Δύσης. Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι δήμαρχοι πόλεων όπως η Ρώμη, το Μόναχο, η Βαρκελώνη και το Παρίσι υποδέχονται με κουλούρια, χορούς και τραγούδια τούς τουρίστες».

● Πού καταντήσαμε, λοχία, που λέει και το γνωστό άσμα «Ο Σταμούλης ο λοχίας» του Γιώργου Κατσαρού, σε στίχους Πυθαγόρα, το οποίο ερμήνευσε υποδειγματικά ο αξέχαστος Γιάννης Καλατζής.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα