ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 11/07/2023

● Μέγα θέμα των ημερών, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και οι απίθανες αυξήσεις στα κόστη τους.

● Αφενός να ομολογήσομεν ότι χαιρόμεθα με την χαρά των εφοπλιστάδων. Είμεθα γαρ ανθρωπισταί και αλτρουισταί με όλας τας κοινωνικοοικονομικάς τάξεις και όχι μόνο με την πλεμπάγια στην οποίαν ανήκομεν εξ απαλών ονύχων.

● Κι ο πλοιοκτήτης, ο μέτοχος της ακτοπλοϊκής εταιρίας, δεν έχει τα άγχη του, τις έγνοιες που τον κατατρώνε και μασουλάνε τα σωθικά του, όπως εκείνος το ρώσικο χαβιάρι;

● Πώς θα πληρώσει το πεντάστερο της κόρης του που τώρα το καλοκαίρι αποφάσισε να πάει μια βόλτα στις Μπαχάμες;

● Τι θα έπρεπε, δηλαδή, πλούσιοι άνθρωποι αντί για Μπαχάμες να μείνουν να ζεστοτσουρουφλίζονται στις… Μπραχάμες;

● Αν δεν ανεβαίνανε μέχρι τα Ιμαλάια οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, πώς θα πήγαινε η σύζυγος του μπρούκλη στο Νεπάλ να μυηθεί στα μυστικά του βουδισμού, ένα εκ των οποίων είναι η εγκράτεια και η ολιγάρκεια;

● Ας είναι, βρε παιδί μου, ας το πάνε χιλιόευρω ακόμα το Παλούκια – Πέραμα, αρκεί να περνάνε καλά, έστω σε βάρος μας. Είμεθα γαρ μαζόχες, ψηφίζουμε τους κολλητούς τους και φροντίζουμε να μη λείπει ποτέ το παντεσπάνι από το τραπέζι τους.

● Κι αν δεν βγαίνουμε για ακτοπλοϊκά, ας πάρουμε το τραμ να ζήσουμε λίγο επικινδύνως, να βιώσουμε εμπειρία αλλιώτικη.

● Είχε ωραίο ρεπορτάζ η «Espresso» χθες σε πρωτοσέλιδο θέμα της για διαδρομή με το τραμ. Ο συντάκτης Γιάννης Αρμουτίδης, που έκανε το ρεπορτάζ, έγραφε σε σημείο του άρθρου:

● «Αποφασίσαμε να επιβιβαστούμε στο τραμ του τρόμου και της… ανωμαλίας, χωρίς φυσικά φωτογραφικό φακό, αλλά με όπλο την κάμερα κινητού τηλεφώνου. (κεντρική φωτό)

●»Και, πράγματι, δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόλις λίγα λεπτά για να αντικρίσουμε όλα όσα μας περιέγραφαν στα τηλεφωνήματά τους αναγνώστες μας: ημίγυμνους αλλοδαπούς μαχαιροβγάλτες, “ετοιμοπόλεμους” επιδειξίες, συμμορίες από ανηλίκους που λερώνουν και απειλούν, νεαρές κοπέλες να ξαπλώνουν στο πάτωμα φορώντας σχεδόν… τίποτα, προσφέροντας τζάμπα οφθαλμόλουτρο σε ξαναμμένους επιβάτες που τράβαγαν βίντεο (προφανώς για να το διοχετεύσουν στο διαδίκτυο ή για να χρησιμοποιηθεί ως υλικό αυτοϊκανοποίησης για το σπίτι), ημίγυμνους νεαρούς χωρίς να τηρούν τον κανόνα ευπρεπούς ενδυμασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς!

●»Μέχρι και σε ασκήσεις γυμναστικής πέσαμε πάνω, με ηλικιωμένους επιβάτες να σταυροκοπιούνται!»

● Βοήθειά μας!

π

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα