Ηρεμολόγιο Δευτέρας 02/10/2023

● Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος είναι μία από τις πιο δυνατές συμμετοχές στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κοινή γνώμη τον γνώρισε ως τον διοργανωτή των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία.

● Τώρα δίνει τη δική του ανεξάρτητη μάχη για τη δημαρχία της συμπρωτεύουσας.

● Πριν από λίγες ημέρες, όπως έγραψε η «δημοκρατία», υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για το πόσιμο νερό της Θεσσαλονίκης, που προέρχεται από «θανατηφόρο κοκτέιλ», και παράλληλα έκανε φοβερές αποκαλύψεις για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν τον κρίσιμο, για τη υγεία των Θεσσαλονικέων, τομέα.

● Επιπλέον, ο κ. Καλόγηρος είναι ένας από τους μετρημένους στα δάχτυλα υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες που έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους στη ρύπανση του αστικού τοπίου με τα γκράφιτι, ενώ έχει σαφές πλάνο για την αντιμετώπιση αυτής της σύγχρονης μάστιγας.

● Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «πρέπει και μπορεί να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την αθλιότητα. Πάνε και λερώνουν τα σπίτια των ανθρώπων, τα καταστήματά τους, εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, προτομές, όπου βρουν. Νομίζουν ότι η πόλη είναι χωράφι τους και την έχουν καταντήσει ρημαδιό.

● »Το γκράφιτι προσβάλλει και το δικαίωμα στην περιουσία των πολιτών και την αισθητική τους, και σε κάνει να νομίζεις ότι κινείσαι σε μια φαβέλα, σε παρατημένη πόλη, όπου βασιλεύουν η ασχήμια και η ανομία.

● »Μέχρι τώρα οι δημοτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης δεν έχουν φροντίσει να το αντιμετωπίσουν στρατηγικά το θέμα – και η στρατηγική αντιμετώπισή του είναι απλή: να υποβληθεί μήνυση κατ’ αγνώστων για όσους ρυπαίνουν. Η Αστυνομία μπορεί μέσα σε ημέρες να εντοπίσει τους βασικούς “παίκτες” και ο δήμος, ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα, να τους υποχρεώσει να πληρώσουν το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών. Δεν είναι δυνατόν η αμέλεια του κράτους και της δημοτικής Αρχής να μετακυλίεται στους νοικοκύρηδες».

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα