Ηρεμολόγιο Πέμπτης 05/10/2023

● Σαν σήμερα το 2011 πέθανε ο Στιβ Τζομπς (γεννήθηκε το 1955), δημιουργός του τεχνολογικού κολοσσού Apple. Ανθρωποι σαν εκείνον αποδεικνύουν ότι κάθε επιτυχία, που έχει διάρκεια, δεν είναι κάτι τυχαίο, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας συγκυρίας, μια έμπνευση της στιγμής.

● Για να δημιουργήσεις κάτι τόσο μεγάλο και -για την εποχή του- σημαντικό χρειάζονται γνώση, φιλοσοφημένη στάση ζωής, αγάπη για το αντικείμενο της εργασίας σου και απίστευτα αποθέματα πείσματος, αφοσίωσης και έμπνευσης.

● Ο Στιβ Τζομπς άλλαξε τη ρότα της τεχνολογικής προόδου των καιρών μας και κατόρθωσε να κάνει παγκόσμια μια σειρά προϊόντων που ομολογουμένως είναι ακριβά!

● Αυτή την τεχνολογική πρωτοπορία του, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει (περιοδικό «Newsweek», τεύχος της 28ης Οκτωβρίου 2001), θα την αντάλλασσε για να περάσει ένα απόγευμα με τον Σωκράτη!ςς

● Η ιστορική δήλωσή του έχει ως εξής:

● «Βλέπουμε τα πράγματα να αλλάζουν. Κάνουμε όλο και περισσότερα με τις ταινίες και τα DVDs. Η προσπάθεια τα επόμενα 20 χρόνια είναι να ενοποιηθούν αυτά τα εργαλεία πολυμέσων, σε σημείο που οι άνθρωποι να γίνονται δημιουργοί στα μέσα της εποχής τους. Πιστεύουμε ότι υπάρχει τεράστια δύναμη σε αυτό. Θα πρέπει να δείτε τις ταινίες που κάνουν τώρα τα παιδιά και οι δάσκαλοι. Κάνουν ταινίες για να πουλήσουν μια ιδέα και να ηγηθούν μιας ομάδας. Μπορώ να σας δείξω μια ταινία που έγινε από μια δασκάλα της έκτης δημοτικού με τα παιδιά της σχετικά με την εκμάθηση των αρχών της γεωμετρίας, με τρόπο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, και ένα βίντεο από μαθήτρια του γυμνασίου, που νιώθει αλληλέγγυα με τις γυναίκες που δουλεύουν στις φάμπρικες. Οταν οι μαθητές δημιουργούν, τότε υπάρχει μάθηση. Και οι δάσκαλοι θα είναι στο επίκεντρο της διαδικασίας. Οποιος πιστεύει διαφορετικά δεν είχε ποτέ καλό δάσκαλο. Θα αντάλλασσα όλη την τεχνολογία μου για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη».
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα