Ηρεμολόγιο Παρασκευής 13/10/2023

● Ο Γιάννης Κουριαννίδης έχει αφιερώσει τη ζωή του στους εθνικούς αγώνες. Διετέλεσε, μέχρι την προκήρυξη των τοπικών εκλογών, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αρθρογραφεί στη «δημοκρατία» και είναι επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική». Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση ο συνδυασμός του συγκέντρωσε 1,95% και δεν θα εκπροσωπηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

● Εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου για την εκλογή δημάρχου ο Γιάννης Κουριαννίδης ζήτησε από τους δύο «μονομάχους» να πάρουν ξεκάθαρη θέση για μια σειρά από ζητήματα εθνικής σημασίας που αφορούν τον δήμο.

● Αξίζει να αναφερθούν μερικά από τα σημεία των ερωτήσεων που έθεσε δημόσια ο κ. Κουριαννίδης:

● «Ειδικότερα προς τους 2.000 πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους απευθύνουμε έκκληση να προσέλθουν στην κάλπη, λαμβάνοντας υπ᾽ όψιν τους τις απαντήσεις που ελπίζουμε ότι θα δώσουν οι δύο μονομάχοι της Κυριακής στα παρακάτω ερωτήματά μας δημοσίως, όπως και τους τα απευθύνουμε:

●-Θα σταματήσετε να επιχορηγείτε και να στηρίζετε με κάθε τρόπο τον οργανισμό Thessaloniki Pride;

●-Θα σταματήσετε να υλοποιείτε προγράμματα στέγασης και ένταξης παράνομων μεταναστών;

●-Θα σταματήσετε να εφαρμόζετε στην πράξη την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, συνεργαζόμενοι με φορείς και οργανισμούς του γειτονικού κρατιδίου που χρησιμοποιεί τον όρο “Βόρεια Μακεδονία”;

●-Θα αντικαταστήσετε επιτέλους το περιεχόμενο της αναθηματικής πλάκας στον Λευκό Πύργο, ώστε αυτό να συνάδει με το κείμενο του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος;»

● Σημειωτέον: Η αναθηματική πλάκα στον Λευκό Πύργο, την οποία μνημονεύει ο κ. Κουριαννίδης, έχει σκαλισμένη την εξής επιγραφή: «Μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 30 Οκτωβρίου 1944».

● Οσοι διαβάσουν την επιγραφή στην αναθηματική πλάκα θα νομίσουν ότι στη Θεσσαλονίκη έγιναν σφοδρές μάχες ανάμεσα στους ελασίτες και τους Γερμανούς, και οι δεύτεροι αναγκάστηκαν να φύγουν.

● Ομως, οι Γερμανοί απλώς αποχώρησαν άνευ οδομαχιών. Αυτή η επιγραφή, σε όσους ξέρουν έστω και… ολίγη Ιστορία, φαντάζει σαν κακόγουστο ανέκδοτο.

π

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα