Ηρεμολόγιο Τετάρτης 18/10/2023

● Πρόσωπα και καταστάσεις από μια χώρα με τριτοκοσμικά πολιτικά χούγια:

● Η Σία Κοσιώνη εκφωνεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Είναι σύζυγος του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, βουλευτίνας της Ν.Δ., πρώην υπουργού και πρώην αρχηγού κομματιδίου (Δημοκρατική Συμμαχία) που διαλύθηκε χωρίς να μπει στη Βουλή.

● Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ανιψιός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εγγονός του μακαρίτη πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μιλάμε για τον ορισμό της διαπλοκής. Η σύζυγος του Κωστάκη του πολιτευόμενου ενημερώνει τους πολλούς για τα νέα που αφορούν τον αντρούλη της… Και το πιο εξωφρενικό όλων: αυτό τείνει να θεωρείται φυσιολογικό!

● Μάλιστα, τμήμα της κοινωνίας παραξενεύεται που ο Μπακογιάννης έχασε τις εκλογές για τη δημαρχία των Αθηνών – κι εδώ είναι το κερασάκι στην τούρτα της αναχρονιστικής οικογενειοκρατίας. Η έκπληξη και ο αιφνιδιασμός δεν αφορούν το γεγονός ότι ηττήθηκε ο Μπακογιάννης παρόλο που επέτυχε ως δήμαρχος. Το αντίθετο συμβαίνει: Απαντες γνωρίζουν ότι ο Μπακογιάννης τα θαλάσσωσε ως δήμαρχος αλλά αιφνιδιάστηκαν από την ήττα του διότι είναι της οικογενείας… Μητσοτάκη!

● Στην Ελλάδα, όπου έχει καταργηθεί η βασιλευομένη δημοκρατία, λειτουργεί ατύπως αλλά ουσιαστικά μία χειρίστου είδους οικογενειοκρατία.

● Οι πολίτες, τα εδάφη της χώρας και ο πλούτος της, τα εθνικά δίκαιά μας, η Ιστορία και ο πολιτισμός μας αντιμετωπίζονται σαν λογιστικές εγγραφές στα κιτάπια διάφορων σογιών και οι θέσεις εξουσίας είναι κληρονομικές: πηγαίνουν από παππού σε γιο, εγγονό, θυγατέρα κι εγγονή.

● Δηλαδή, από πολιτειακής απόψεως έχουμε πάει πολύ πίσω σε σχέση με τη βασιλεία. Βρισκόμαστε στο στάδιο της φεουδαρχίας και του φρατριασμού.

● Κάθε απόπειρα απόδρασης από τον φαύλο κύκλο του νεποτισμού και της οπισθοδρόμησης που συμβολίζουν οι Μητσοτάκηδες είναι καλοδεχούμενη.

● Το σφόλι που έφαγε από τους Αθηναίους ο Μπακογιάννης αποτελεί αναμφίβολα μια προοδευτική πράξη.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα