Ηρεμολόγιο Τρίτης 12/12/2023

● Η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη είναι σεφ στη Βουλή των Ελλήνων. Προσελήφθη αξιοκρατικά, όπως φανερώνει και το επίθετό της. Ολως τυχαίως, ο πατέρας της, Γιάννης Μητσοτάκης, ήταν δεύτερος ξάδελφος του μακαρίτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

● Το αξιοκρατικόν της προσλήψεώς της φανερώνεται κι από το γεγονός ότι είναι 28 ετών. Τόσο νέα, πόση πείρα να έχει άραγε; Καλό θα ήταν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, που πετάει ευφυολογήματα και νομίζει ότι αρέσουν κιόλας, να εξηγήσει στον κόσμο με ποια διαδικασία προσελήφθη ακόμα μία Μητσοτάκη σε θέση του Δημοσίου – και ποιου Δημοσίου; Του πιο χάι χούι! Στη Βουλή!

● Οπως διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά, η ίδια δήλωσε ότι η συγγένειά της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που την έβαλε μέσα στη Βουλή. Ας μας πει, λοιπόν, πότε έδωσε εξετάσεις στον ΑΣΕΠ (γίγαντες γιαχνί, ρολό κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, ψαρόσουπα, αβγά τηγανητά κ.ά.) και την προσέλαβαν στο εστιατόριο της Βουλής.

● Μα καλά, για πόσο χαϊβάνια μάς θεωρούν; Για πόση νοημοσύνη αμοιβάδας μάς έχουν υπολογίσει; Απ’ όλους τους μαγείρους του πλανήτη, Ελληνες και ξένους, που θα πετούσαν τη σκούφια τους για ένα μεροκάματο πολυτελείας, όπως αυτό στο Κοινοβούλιο, διάλεξαν μια Μητσοτάκη;

● Αυτό το σόι είναι καταπληκτικό. Δηλώνουν οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας και τους ταΐζει ο φορολογούμενος από το υστέρημά του.

● Οι διορισμοί στο Δημόσιο (κατά προτίμηση από το παράθυρο) είναι στο μητσοτακικό DNA, όπως βλέπουμε και στην αφίσα του κόμματος των νεοφιλελεύθερων που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

● Το βασικό του σύνθημα ήταν διορισμοί στο Δημόσιο για τους Κρητικούς. Αυτό που οι πολλοί ονομάζουν κατάντια, δηλαδή την οικογενειοκρατία και το πελατειακό κράτος, ο Μητσοτάκης το είχε σύνθημα!

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα