Ηρεμολόγιο Τρίτης 09/01/2024

● Αθήνα 98,4. Ενας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και τον οποίο χρηματοδοτούν οι πολίτες έγινε αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ημέρες.

● Κυκλοφόρησε η φήμη, η οποία διαψεύστηκε από την κυβέρνηση, ότι θα περάσει πρώτα στην Περιφέρεια Αττικής (για να τον κουμαντάρει ο Χαρδαλιάς της Ν.Δ. και όχι ο Δούκας του ΠΑΣΟΚ) και στη συνέχεια θα ιδιωτικοποιηθεί.

● Η ανησυχία των εργαζομένων στον 98,4 είναι εύλογη και το σενάριο, παρότι διαψεύστηκε, πιθανό. Αλλωστε, είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης δεν θέλει να αφήσει να διοικεί πολλά πράγματα ο Δούκας.

● Το παράδειγμα της τροπολογίας για την εταιρία Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., από την οποία ψαλιδίστηκαν όποιες εξουσίες είχε πάνω της ο δήμαρχος Αθηναίων, είναι αρκετά… πειστικό για όσους θεωρούν ότι η κυβέρνηση θέλει να αποδυναμώσει τον Δούκα.

● Ομως, το βασικό ζήτημα δεν είναι ποιος θα διοικεί τον 984 ή αν θα ιδιωτικοποιηθεί, αλλά ποιος τον ακούει. Πόσοι είναι, άραγε, οι εναπομείναντες ακροατές του; Κι αυτή η ακροαματικότητα πόσο κοστίζει στους δημότες;

● Δεν θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση για το κόστος της λειτουργίας του σταθμού και το μέλλον του να κριθεί από τους ίδιους τους δημότες με ένα τοπικό δημοψήφισμα; Δεν είναι και σωστό και δίκαιο να δίνεται ο λόγος στους πολίτες για το πού επιθυμούν να καταλήγουν τα χρήματά τους;

● Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν πρέπει να συμπαθεί ιδιαίτερα τον Γιώργο Λιάγκα. Χθες, στο κλείσιμο της εκπομπής του, είπε δύο τρεις φορές ότι «ακολουθεί ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Λιάγκας» και σημείωσε, μάλιστα, ότι όχι μόνο είχε θέσει υποψηφιότητα στη Λάρισα, αλλά είχε κατακτήσει τη θέση του πρώτου επιλαχόντα – δηλαδή, απείχε ελάχιστα από το να εκλεγεί. Οντως, ο Λιάγκας στις εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με την πασοκάρα του Γιωργάκη Παπανδρέου.

● Τέτοιες εποχές, το να υπενθυμίζονται η πολιτική ιδιότητα και η ταύτιση κάποιου προβεβλημένου τηλεοπτικού προσώπου, δεν του κάνει και τόσο καλό.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα