Ηρεμολόγιο Παρασκευής 12/01/2024

● Είπε ο Μητσοτάκης στην κρατική τηλεόραση για τη νομοθέτηση «γάμου» των ομοφυλοφίλων: «Δεν θα ζημιώσουμε κάποιους άλλους, κανείς δεν ζημιώνεται από ένα τέτοιο ζήτημα. Μπορεί να διαφωνεί κάποιος, αλλά δεν ζημιώνεται. Δεν παίρνουμε κάτι από κάποιον για να το δώσουμε σε κάποιον άλλον».

● Παρακολουθώντας τον να εκφράζει αυτή τη σκέψη στη συνέντευξη που έδωσε, σκέφτηκα ότι η Αγορανομία και το υπουργείο Ανάπτυξης πρέπει να κόψουν μεγάλη προστιμάρα στον προμηθευτή των πρωθυπουργικών επιχειρημάτων. Είναι ληγμένα, ακατάλληλα για διάθεση στο κοινό.

● Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πασάρει… δημοκοπικά σαπάκια για να τα καταναλώσουν οι ψηφοφόροι του και να πάθουν πνευματική και πολιτική ακράτεια.

● Η λογική Μητσοτάκη λέει ότι, αν δεν σου πάρουν κάτι, δεν ζημιώνεσαι. Μόνο το δούναι και το λαβείν πρέπει να σε ενδιαφέρει, δηλαδή, κι από τη στιγμή που δεν σου απαγορεύουν εσένα να παντρευτείς, τι σε κόφτει αν το κράτος ονοματίζει «γάμο» την ένωση ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού;

● Ελα, ντε. Τι να μας νοιάξουν εμάς τα πνευματικά ζητήματα; Ποιο το ενδιαφέρον για τις έννοιες, τις ιδέες, τις αξίες, τα μυστήρια της Εκκλησίας, τον Λόγο του Θεού, τους αόρατους δεσμούς που ενώνουν την κοινωνία και διατηρούν το έθνος μας στη ζωή εδώ και χιλιετίες; Αρκεί να μη μας πάρουν κάτι κι ας δώσουν από τα δικά μας σε όλους.

● Ελα, μωρέ, δίκιο θα ‘χει ο Μητσοτάκης. Αρκεί να μη μας αφαιρέσουν την ιδιότητα του Ελληνα πολίτη κι ας τη δώσουν σε κάνα δυο δισεκατομμύρια Αφροασιάτες.

● Ας ονοματίσουν γάμο και την ένωση ανθρώπου με ντιζελομηχανή, γατόπαρδου με ελικόπτερο, γκαζοντενεκέ με αρμαντίλο.

● Αλήθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διδάχθηκε ποτέ την ανάγκη της διάκρισης; Ξέρει να κάνει διακρίσεις, να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος, το ενάρετο από το φαύλο, το βέβηλο από το ευσεβές;

● Αλλά θα μου πεις, από πίτα που δεν τρως τι σε μέλει κι αν καεί. Αρκεί να μη σου πάρουν κάτι που μπορείς να βάλεις στην τράπεζα (λεφτά) ή στη φορολογική δήλωσή σου (ακίνητα). Κι απ’ αυτά το μητσοτακέικο έχει μπόλικα.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα